2024. május 02. 00:30

KezdőlapWRCKicsi az esélye Új-Zéland és Ausztrália visszatérésének a WRC-be

Kicsi az esélye Új-Zéland és Ausztrália visszatérésének a WRC-be

-

Hamarosan döntés születik a 2024-es WRC naptárról, azonban az Ausztrál Rally és Új-Zéland Rally visszatérése nem kerül terítékre. 

Október 6-án az FIA elektronikus szavazásán eldőlhet a 2024-es WRC naptár, majd október 19-én azt a Motorsport Világtanács (WMSC) elé terjeszti a szövetség. 

Jelen pillanatban azonban úgy tűnik, hogy Ausztrália és Új-Zéland sem lesz a naptárban.  

“Egyedül Új-Zéland szeretne visszatérni a WRC naptárba – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója a Speedcafe oldalának. – Azonban arról, hogy évente legyen-e verseny ott, még tárgyalunk. Úgy véljük, hogy a 14 verseny az a szám, ami tökéletes lenne egy szezon során, de nem vagyunk biztosak abban, hogy Új-Zéland jó döntés lenne egy hely betöltésére. Az ottani utak ugyan nagyon jók, de nagyon kis piacot jelent Új-Zéland, ráadásul nagyon messzi ország. Ennek ellenére gondolkozunk azon, hogy miként lehetne a naptárba tenni.” 

Larkin szerint egy szezon minden versenyének külön fejezetnek kell lennie, mely nem hasonlítható egymáshoz. 

“Olyan 14 versenyből álló naptárt szeretnénk létrehozni, melyre, ha úgy tekintünk, mint egy könyv, akkor 14 külön fejezetet képvisel. A WRC nem egy pályaverseny, sokkal nagyobb területet ölel át, és képesnek kell lennünk arra, hogy a versenyeknek helyet adó országok különböző fejezetet képviseljenek.” 

Friss