2024. május 04. 01:39

KezdőlapWRCEvans: Hiába jártunk négy éve már Chilében, az idei verseny teljesen más...

Evans: Hiába jártunk négy éve már Chilében, az idei verseny teljesen más lesz

-

Elfyn Evans négy évvel ezelőtt a negyedik helyen zárt a Chile Rallyn az M-Sport versenyzőjeként, idén azonban ennek ellenére egy teljesen új versenyre számít a már toyotás versenyző. 

Négy éve májusban, idén pedig szeptember legvégén rendezik a Chile Rallyt, Elfyn Evans szerint emiatt gyakorlatilag egy új verseny vár a WRC mezőnyére a Dél-Amerikai versenyen. 

“A Chile Rally egy jó verseny volt 2019-ben, mely hatalmas kihívás volt mindenkinek – mondta Elfyn Evans. – Az utak akkor részben a walesi pályákhoz hasonlítottak. Idén azonban az év egy másik részében rendezik a versenyt, amiatt más időjárás várható, ráadásul a pályák nagy része is új lesz. Így gyakorlatilag egy új verseny vár ránk, szóval nagyon nehéz lehet. Ennek ellenére már nagyon várom és bízom benne, hogy egy jó eredményt sikerül elérnünk.” 

Elfyn Evans a világbajnokság második helyéről várhatja a Chile Rallyt, így az első napon a második helyről kell rajtolnia. 

Az idei Chile Rallyn 16 gyorsasági szakasz és 320.98 km versenytáv vár a mezőnyre, az időjárás azonban száraznak ígérkezik. 

Friss