back to top
2024. május 07. 01:16

KezdőlapWRCFontos szerepet kapott a WRC-ben Scott Martin

Fontos szerepet kapott a WRC-ben Scott Martin

-

Elfyn Evans navigátora, Scott Martin fontos szerepet tölthet be, miután a WRC pilótáit képviselheti a WRC Bizottságban. 

Az FIA és a WRC Promóter szeretett volna lehetőséget adni egy WRC pilótának, vagy navigátornak, aki képviseli a versenyzők érdekeit a WRC Bizottságban. 

Ez a személy pedig Scott Martin, Elfyn Evans navigátora lett, aki az aktív navigátorok között a második legtöbb WRC futamon való részvétellel rendelkezik. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Ezt a statisztikát Miikka Anttila vezeti 220 rajttal, majd Marc Marti (208), Denis Giraudet (189), Gus Greensmith navigátora, Jonas Andersson (184), Jarmo Lehtinen (182), Daniel Elena (180), Stéphane Prévot (180), Scott Martin pedig 172 rajttal következik.  

“Nagyon nagy dolog, hogy valakit felkérnek egy közösség képviseletére, és nagyon megtisztelő, hogy rám esett a választás először a versenyzők között – mondta Scott Martin a Dirtfishnek. – Nem titkolták soha a versenyzők, hogy elégedetlenek azzal a helyzettel, hogy nincs képviselőjük a WRC Bizottságban. Éppen emiatt olykor csapatainkon, vagy a médián keresztül igyekeztünk véleményünknek hangot adni. Szeretném megköszönni az FIA-nak és a WRC Promóternek, hogy lehetőséget adnak egy versenyzőnek is, aki elmondhatja véleményét a WRC jövőjével kapcsolatban.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A 41 éves Scott Martin 2001-ben állt rajthoz első rally versenyén, majd három évvel később már első WRC futamán is debütált Matthew Wilson navigátoraként, a Wales Rallyn. 

Friss