2024. május 04. 06:26

KezdőlapWRCRovanpera: Hatalmas kihívás vár ránk Chilében

Rovanpera: Hatalmas kihívás vár ránk Chilében

-

Kalle Rovanpera négy éve nyerni tudott Chilében a WRC2 Pro mezőnyében, idén azonban nagyon nehéz versenyre számít a toyotás pilóta.

Kalle Rovanpera 2019-ben még a WRC2 Pro mezőnyében nyerni tudott Chilében Skoda Fabia R5-tel, így jó emlékei lehetnek Chiléből. A fiatal finn versenyző azonban idén egy új versenyre számít, mely sok kihívást tartogathat mindenki számára.

„Az Akropolisz Rallyn elért győzelem után ismét jól állunk a vb pontversenyében, azonban Chilében is nagyon koncentrálnunk kell, mert ez egy új kihívás lesz – mondta Kalle Rovanpera. – Négy éve még R5-ös autóval tudtunk Chilében nyerni. Azóta azonban eltelt négy év és az évszak is teljesen más lesz, így gyakorlatilag egy új verseny vár mindenkire. A gyorsasági szakaszok nagyon szépek, de sok meglepetést tartogathatnak, ezért hatalmas kihívás vár ránk. Már nagyon várom a versenyt, és bízom benne, hogy sikerül jó eredményt elérnünk.”

Kalle Rovanpera a világbajnokság első helyéről várhatja a Chile Rallyt, így a verseny első napján nem lesz könnyű dolga az utakat takarítva.

Az idei Chile Rallyn 16 gyorsasági szakasz és 320.98 km versenytáv vár a mezőnyre, az időjárás azonban száraznak ígérkezik.   

Friss