2024. április 28. 02:17

KezdőlapWRC300 km-ből 10 km verseny – Ogier: Ez nevetséges!

300 km-ből 10 km verseny – Ogier: Ez nevetséges!

-

Sébastien Ogier szerint komolyabb változtatásra van szükség a WRC futamok formátumának, mert az, hogy a Közép-Európa Rally első napján 30-szor annyi etapot kell megtenni, mint amennyit gyorsasági szakaszon, az elfogadhatatlan.

A Közép-Európa Rallyt október végén Németországban, Csehországban és Ausztriában rendezik meg teljesen új WRC versenyként.

A verseny szerdán egy Passau melletti szakaszon kezdődik a shakedownnal, majd csütörtökön délután már két szakaszt rendeznek Csehországban, a versenytáv pedig picivel több, mint 11 km lesz. Ezzel szemben azonban a mezőnynek 300 km-t kell vezetniük etapon.

Ez Sébastien Ogier szerint teljesen nevetséges.

“A Közép-Európa Rally első napján 300 km-t kell megtennünk, de ebből csak 10 km lesz a verseny – mondta Sébastien Ogier a Motorsport.com oldalnak. – Ez elég nevetséges! Máskor 12 órát töltünk az autóban egy –egy hétvégén, de csak 300 km-t versenyzünk, olykor még ennél is kevesebbet. Azt hiszem, változtatásra van szükség, a versenyeknek sokkal kompaktabbaknak kell lenniük. 48 óra alatt is jó versenyt tudunk produkálni, a verseny két napossá tétele mellett kevesebb időt kellene fölöslegesen az autóban tölteni. Szerintem intenzívebb versenyekre van szükség, valamint jó lenne, ha a szurkolók közelebb jöhetnének hozzánk.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Elfyn Evans egyetért nyolcszoros világbajnok csapattársával.

“Szerintem az a legérdekesebb, hogy mennyi időt töltünk egy nap versenyzéssel és ezalatt mennyi távot teszünk meg – mondta a walesi versenyző. – 12 óra alatt 140 km-t versenyzünk egy nap során sokszor, emellett pedig nem jut időnk a szurkolókkal foglalkozni. Ezért mindig panaszkodnak ránk, de ezt meglehetne oldani, úgy, hogy kevesebb időt töltünk az autóban.”

A walesi versenyző hozzátette, hogy bízik benne, hogy változások lesznek a verseny formátumában és ebben sokat fog segíteni, hogy navigátora, Scott Martin révén már a versenyzők is képviselhetik érdekeiket a WRC Bizottságban.

Friss