2024. április 28. 10:07

KezdőlapWRCLappi Chilében is dobogóért harcolna

Lappi Chilében is dobogóért harcolna

-

Esapekka Lappi idén már szerzett négy dobogós eredményt, a negyediket pedig szeretné Chilében megszerezni. A finn versenyző négy éve a hatodik helyen zárt a Citroen versenyzőjeként a dél-amerikai versenyen. 

Esapekka Lappi Horvátországban, Portugáliában, Szardínián, valamint Észtországban is dobogón tudott zárni idén a Hyundai i20 N Rally1-gyel, amivel Chilében szeretné folytatni a serlegek gyűjtését. 

A finn versenyző négy éve még a Citroen pilótájaként indult Chilében és akkor a hatodik helyen zárt. 

“A felkészülést azzal kezdtem, hogy megnéztem a 2019-es chilei belső felvételeimet – mondta Esapekka Lappi. – Idén azonban sok új pálya lesz a programban. Próbáltam visszaemlékezni, hogy négy éve milyen érzésem volt a Citroenben, hogy tudtam kezelni a gumikat a pályákon. Bár vannak technikás részek is a pályákon, összességében igen magas lesz a tempó szintje, kissé hasonlítani fog Chile Észtországhoz és Finnországhoz. A verseny nem tartozik a durva rallyk közé, ugyanakkor nagy önbizalomra van szükség az autóban, hogy elég gyorsak lehessünk. Mint mindig, Chilében is szeretnék dobogón zárni.” 

Az idei Chile Rallyn 16 gyorsasági szakasz és 320.98 km versenytáv vár a mezőnyre, az időjárás azonban száraznak ígérkezik.   

Friss