2024. április 28. 16:05

KezdőlapWRCNeuville: Dobogós eredménnyel feledtetnénk Chilében a 2019-ben történteket

Neuville: Dobogós eredménnyel feledtetnénk Chilében a 2019-ben történteket

-

Thierry Neuville négy évvel ezelőtt karrierje legnagyobb bukását szenvedte el Chilében, idén azonban szeretné egy top 3-as eredménnyel feledtetni azt az esetet. 

“A Chile Rally csupán egyszer volt csak a WRC naptárban, és idén nagyon sok új szakasz lesz a versenyen, ezért a korábbi tapasztalat nem fog segíteni nekem – mondta Thierry Neuville. – Éppen az új dolgok miatt nagyon fontos lesz a pályabejárás. 2019-ben nem sikerült jól számomra a verseny, egy hatalmas balesetünk volt. Idén azonban szeretném feledtetni azt az esetet és szeretnék dobogón zárni. Ehhez nagyon nyugodtan kell vezetni, jól kell éreznünk magunkat az autóban és kell egy jó beállítás. Ha ez meglesz, akkor elég gyorsak tudunk lenni a célunk eléréséhez.” 

Thierry Neuville 66 pont hátránnyal áll a vb pontversenyének harmadik helyén Kalle Rovanpera mögött, így egy igazán jó eredményre lenne szüksége ahhoz, hogy életben tartsa vb esélyeit a szezon utolsó két versenyére is. 

Az idei Chile Rallyn 16 gyorsasági szakasz és 320.98 km versenytáv vár a mezőnyre, az időjárás azonban száraznak ígérkezik.   

Friss