2024. április 29. 08:03

KezdőlapWRCGreensmith számára fontosabb a WRC2-es bajnoki cím, mint visszatérni a Rally1-es autóhoz

Greensmith számára fontosabb a WRC2-es bajnoki cím, mint visszatérni a Rally1-es autóhoz

-

Gus Greensmith sokkal inkább a WRC2-es bajnoki cím megszerzésére koncentrál idén, mintsem, hogy a Rally1-es autóhoz való visszatérésen dolgozna. 

Gus Greensmith korábban három éven át az M-Sport versenyzőjeként a WRC legerősebb kategóriájában versenyezhetett, az idei évre azonban a Toksport csapatához csatlakozott, és Skoda Fabia RS Rally2-vel a WRC2-es bajnoki címét célozta meg. 

Mexikóban és Portugáliában nyerni tudott a WRC2-ben, míg Görögországban a második helyen zárt, és öt versenyen indulva jelenleg a bajnokság harmadik helyén áll 28 ponttal az éllovas Andreas Mikkelsen mögött, aki ugyancsak öt versenyen indult és hat versenyt tervez. 

“Idén a WRC2-es bajnoki cím megszerzése volt a fő cél, nem pedig az, hogy visszatérjünk a Rally1-es autóhoz – mondta Gus Greensmith a Dirtfishnek. – Továbbra is harcban vagyunk a bajnoki címért. Jelenleg három esélyesnek tűnik a bajnokság, Andreas Mikkelsen van a legjobb pozícióban, de Yohan Rossel és mi is esélyesek vagyunk. Mindhármunk két versenyen indulhatunk még, így bármi előfordulhat.” 

A hétvégi Chile Rallyn nem áll rajthoz Andreas Mikkelsen, míg a bajnokságban 16 pont hátránnyal a második helyen álló Rossel és Greensmith elindul, így jelentősen változhat a bajnokság állása a dél-amerikai versenyen.

Friss