2024. április 29. 08:38

KezdőlapWRCEvans: Nem lehetetlen elkapni Rovanperát

Evans: Nem lehetetlen elkapni Rovanperát

-

Elfyn Evans 33 pontos hátránnyal várhatja a hétvégi Chile Rallyt a vb éllovas Kalle Rovanpera mögött, azonban a walesi pilóta szerint ezt a hátrányt még nem lehetetlen ledolgozni. 

Elfyn Evans 2020 és 2021 után ismét az idei egyéni vb cím egyik nagy esélyese a WRC-ben, ahhoz, azonban, hogy elérje célját 33 pontos hátrányt kell ledolgoznia csapattársa, a vb címvédő Kalle Rovanperával szemben. 

A walesi toyotás szerint ez még lehetséges a szezon utolsó három versenyén. 

“Jelenleg valóban nagynak tűnik a hátrányunk a bajnokságban, és ahhoz, hogy továbbra is legyen esélyünk a címre, közelebb kell kerülni Kalléhoz – mondta Elfyn Evans a Motorsport.com oldalnak. – Nem lehetetlen azonban a hátrány ledolgozása, azonban már Rovanpera hibájára is szükség lesz, hogy valóban közelebb tudjunk kerülni. Nekünk pedig versenyeket kell nyerni. Mindent beleadunk a hátralévő versenyeken. Kalle nagyon jól vezet, és nehéz vele tartani a lépést, de nem adjuk fel a csatát, amíg van egy kis esély a vb címre.” 

A chilei szakaszok kedvezhetnek Evansnek, mert részben hasonlítanak a walesi pályákhoz, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Kalle Rovanpera is kiválóan tud teljesíteni saras körülmények között. 

Friss