2024. április 29. 03:11

KezdőlapWRCDani Sordo kiakadt egy interjú során, még a Hyundai sajtófőnöke sem tudta...

Dani Sordo kiakadt egy interjú során, még a Hyundai sajtófőnöke sem tudta leállítani

-

Dani Sordo sürgős változtatásokat szeretne a WRC-ben, ennek pedig komolyan hangot is adott, a spanyol versenyzőt még a Hyundai sajtófőnöke sem tudta félbeszakítani. 

Mint arról már többször írtunk a WRC-ben versenyzők és dolgozók változtatásokat sürgetnek a WRC-ben, emiatt pedig 2024-ben többek között a versenyek formátumát érintve lesznek is módosítások. 

A görög Akropolisz Rallyn Dani Sordot kérdezték a változtatásokkal kapcsolatban.

“Egyértelmű, hogy változásra van szükség a WRC-ben, ha így mennek tovább a dolgok, akkor örülhetünk, ha két gyártója lesz a WRC-nek – mondta Dani Sordo a Rallit.fi oldalnak, mely csak most közölte az interjút. – Amikor elkezdtem versenyezni, Manfred Stohl privát autóval, Gianluigi Galli pedig például Szardínián egy Pirelli által támogatott autóval harcoltak a győzelemért. Henning Solberg ugyancsak privát WRC-vel versenyzett Finnországban. Ma lehetetlen privát versenyzőként top kategóriás autóval indulni a vb-n.” 

Sordo 2003-ban indult első WRC futamán, azóta pedig 188 versenyen állt rajthoz, megannyi sikert elérve. 

A spanyol versenyző szerint a versenyek időterve is rossz. 

“Görögországban reggel fél ötkor kellett a szervizbe érkeznünk, majd még a reggeli első szakasz előtt egy órás szervizelés következett. Miért van erre szükség? Pizzázni jövünk korán reggel a szervizparkba? Valaki elmondaná, hogy miért kell 25 percet várnunk az első gyorsasági rajtjánál? Ez hülyeség!” 

Sordo azonban itt még nem tudott lenyugodni, és kijelentette. 

“Ez azért van, mert a versenyeket olyanok szervezik, akik semmit nem értenek a rallyhoz! 

A Hyundai sajtófőnöke, ekkor szólt közbe. 

“Ez elég merész kijelentés volt.” – mondta, majd megpróbálta Sordot arrébb hívni. 

A spanyol versenyző azonban még hozzátette, hogy “de igazam van”.

„Ha a szponzor egyik képviselője a szervizparkban oda jön hozzám és megkérdezi, hogy van-e időm egy képre, akkor azt kell mondanom neki, hogy nincs, mert csak 20 perces a szervizelés. Ha ilyen előfordulna, akkor a következő alkalommal már kereshetnénk egy másik szponzort. Miért adnának pénzt, ha nem szolgáljuk ki őket?”

A Hyundai sajtófőnöke, ezután újra közbeszólt.

„Talán most jobb, ha befejezzük az interjút. Elnézést kérek!” – mondta a sajtófőnök, majd elkísérte Sordot.

Friss