2024. április 29. 03:31

KezdőlapWRCKalle Rovanpera számára nem a győzelem lesz a legfontosabb Chilében

Kalle Rovanpera számára nem a győzelem lesz a legfontosabb Chilében

-

Kalle Rovanpera hiba nélkül szeretne vezetni a Chile Rallyn, és nem feltétlenül a győzelemért harcolna, hanem Elfyn Evanst szeretné megelőzni. 

Kalle Rovanpera már a hétvégén megszerezheti második vb címét, ehhez azonban nyernie kellene és a Power Stage-en is pontot kellene szereznie, míg Elfyn Evansnek hibáznia kellene. 

Ebből kiderül, hogy bár van esély az egyéni vb cím eldőlésére, ez mégis kicsi. 

Kalle Rovanpera pedig nem szeretne felesleges kockázatot vállalni, sokkal inkább arra fog koncentrálni, hogy Elfyn Evanst előzze meg és ezáltal növelje bajnoki előnyét. 

“Szeretnék felesleges kockáztatás nélkül vezetni, és jó eredményt elérni – mondta Kalle Rovanpera. – Az eredményeinket mindig Elfynnel vetjük össze, mert ha sikerül növelni a pontelőnyünket, már elégedett leszek. A pályák nagyon tetszenek, de a péntek hatalmas kihívás lesz, sokat kell takarítani. Elfyn is még takarítani fog mögöttünk az első napon, a később rajtolók eredményeivel nehéz lesz harcolnunk. Egy verseny alatt bármi előfordulhat, főként egy szinte ismeretlen rallyn. Azonban könnyíti a dolgot, ha ésszel próbálunk versenyezni, felesleges kockázat nélkül.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Rovanperának legalább 27 ponttal kellene többet szereznie Chilében Evansnél, hogy vasárnap, 23. születésnapján megszerezze a vb címet is. 

Friss