2024. április 28. 23:20

KezdőlapWRCLatvala szerint Rovanpera és Evans is tisztában van egy esetleges hiba jelentőségével

Latvala szerint Rovanpera és Evans is tisztában van egy esetleges hiba jelentőségével

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint Kalle Rovanpera és Elfyn Evans is ésszel fog vezetni a Chile Rallyn, mert egyikük sem engedheti meg, hogy hibázzon. 

Kalle Rovanpera 33 pont előnnyel vezet a Chile Rally előtt Elfyn Evans előtt, és ha a finn vb címvédő legalább 27 ponttal többet szerezne walesi riválisánál, akkor akár vb címet is ünnepelhetne vasárnap, amikor születésnapja lesz. 

Jari-Matti Latvala szerint Rovanpera és Evans is jól tudja, hogy nem kockáztathat feleslegesen a hétvégén. 

“A chilei pályák gyorsak és puhák, amolyan Finn Rally, Új-Zéland Rally és Wales Rally keveréke – mondta Jari-Matti Latvala. – Ezeken a pályákon jól kell teljesíteniük az autóinknak. Bízom benne, hogy minden versenyzőnk képes erős eredményért harcolni. A péntek lehet a legnehezebb, mert sokat kell takarítani. A pályák az útszél felé lejtenek, így a közepük tiszta, de a szélük tele van kaviccsal. Nehéz lesz a kanyarodásnál jó tapadást találni. Azt hiszem, az első nap igazán nehéz lehet Kalle számára elsőként indulva, de ha fél percnél kevesebb lesz a hátránya a nap végén, akkor képes lesz dobogó közelébe érni vasárnap délutánra. Ugyanakkor Kalle és Elfyn Evans is jól tudja, hogy nem kockáztathat feleslegesen. Egyikőjüknek sem fér bele, hogy ne szerezzen pontot. Ha ez bekövetkezne, akkor komolyan változhat a vb címért folyó csata. Ha Evans nullázna, akkor Kalle akár világbajnok is lehet a hétvégén, míg, ha Kalle nem szerezne pontot, akkor Evans komolyan megközelíthetné a bajnokságban. Nagyon jól tudják, hogy egy komoly hiba milyen jelentőségű lenne.” 

Friss