2024. április 29. 00:37

KezdőlapWRCMexikó kikerül a WRC naptárból, visszatér a Nemzetek Rallyja

Mexikó kikerül a WRC naptárból, visszatér a Nemzetek Rallyja

-

2024-ben már nem lesz helye a Mexikó Rallynak a WRC naptárban, ezért jövőre ismét megrendezik a Nemzetek Rallyját, majd 2025-ben szeretnének ismét világbajnoki versenyt rendezni. 

A Mexikó Rally szervezője elfogadta, hogy 2024-ben nem kap versenyük helyet a WRC naptárban, ezért 2022 után ismét megrendeznék a Nemzetek Rallyját azzal bizonyítva, hogy továbbra is megérdemli a WRC futamot a Közép-Amerikai ország. 2025-ben pedig ismét bekerülnének a WRC naptárba. 

“A regionális kormány eltökélt szándéka, hogy ismét WRC futam legyen Mexikóban – mondta Gilles Spitalier, a verseny fő rendezője a Dirtfishnek. – Ezért meg kell mutatnunk, hogy továbbra is megérdemelnénk a helyet a WRC naptárban. Jövőre lesz 20 éves a Mexikó Rally, valamint az ország függetlenségének 200. évfordulóját is ünnepeljük. Elfogadjuk, hogy 2024-ben ennek ellenére nem lehetünk a WRC naptárban, de az, hogy van elég anyagihátterünk, hogy megrendezzük a Nemzetek Rallyját, mutatja azt is, hogy a WRC futamot is megtudnánk rendezni. Szeretnénk minél több vb sztárt elhívni a Nemzetek Rallyjára, melynek ideje február 23-25. lesz. Kicsit korábban lesz, mint 2022-ben, de a pályák ugyanazok lesznek.” 

A Nemzetek Rallyjára azért van szüksége a szervezőknek, hogy a rendezői csapatot együtt tudják tartani. 

“Bízom benne, hogy 2025-ben visszatérhetünk a WRC-be, ehhez azonban szükség van a szervezői csapat együtt tartása, amit a Nemzetek Rallyja miatt megtudunk tenni.” 

A 2022-es Nemzetek Rallyja nagy sikert aratott. 

Friss