2024. április 27. 10:16

KezdőlapWRCAmatőr hibával nehezítette navigátora a fiatal rallyversenyző bemutatkozását

Amatőr hibával nehezítette navigátora a fiatal rallyversenyző bemutatkozását

-

Nem elég a bemutatkozás okozta esetleges drukk, még egy jókora blamával is meg kellett birkóznia a legjobbak között a Chile Rallyn debütáló Grégoire Munsternek és navigátorának.

Grégoire Munster számára kiemelt jelentőséggel bírt a Chile Rally első napja, hiszen a 24 esztendős versenyző most debütált a Rally1-es mezőnyben egy Ford Pumával. Az M-Sport pilótájának azonban nem várt nehézséggel kellett szembesülnie, navigátora, Louis Louka ugyanis a hotelszobájában hagyta az itinert. Végül ennek ellenére sikerült elindulniuk a versenyen, de a hibrid megoldás Munster szerint nem volt ideális.

„Nincsen itinerünk, ezért megkértünk valakit, hogy küldje el telefonra, Louis pedig a lehető legjobban igyekezett, hogy felolvassa. Nem volt ideális, és ennek nem szabadna így lennie. Próbált megoldást találni, és túljutottunk a szakaszon” – idézi az Autosport az első szakasz után nyilatkozó Munstert.

Hogy mikorra sikerült hozzájutniuk a rendes itinerhez, arról nincs információnk, de a második napon már biztosan azzal versenyeznek.

Louka, ahogy telefonról navigál:

Friss