2024. április 28. 17:15

KezdőlapWRCA chilei győzelem segíthet az M-Sportnak, hogy jövőre is a WRC-ben legyen

A chilei győzelem segíthet az M-Sportnak, hogy jövőre is a WRC-ben legyen

-

Hét hónap szünet után tudott ismét győzni az M-Sport csapata, miután a Chile Rallyn szinte tökéletes teljesítménnyel nyerni tudott Ott Tanak. A győzelem pedig segíthet biztosítani a csapat jövőjét is. 

Az idei Svéd Rally után, megannyi balszerencsés versenyt követően ismét nyerni tudott az M-Sport Ott Tanak segítségével Chilében, ahol az észt versenyző így megőrizte veretlenségét. 

Mivel a fordos csapat anyagi problémákkal küzd, nagyon fontos volt ez a siker, mert ez segíthet biztosítani, hogy jövőre is a bajnokságban szerepeljen. 

“Nagyon jó, hogy egy hosszú sikertelen időszak után ismét nyerni tudtunk – mondta Ott Tanak. – Szinte tökéletes hétvégét sikerült zárnunk. Nem volt teljesen problémamentes hétvége, de sikerült a dolgokat menedzselni. Az ilyen sikerek pedig komoly lendületet adhatnak a csapatnak.” 

Az M-Sport továbbra sem tudta garantálni, hogy 2024-ben is a WRC-ben lesz, azonban a csapat korábban megerősítette, hogy nem szeretnének kilépni, de a folytatáshoz biztosítani kell az anyagi hátteret. Ebben pedig nagy segítség lehet a chilei siker, és az, hogy az M-Sport több győzelmet tudott aratni 11 verseny során, mint a teljesen gyári Hyundai Motorsport. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Nagyon elégedett vagyok a hétvégével – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – A csapat nagyon igyekezett ezúttal is úgy dolgozni, hogy sikerüljön megismételni a svéd eredményt. Már amikor Chilébe érkeztünk, tudtuk, hogy képesek vagyunk egy jó eredményt elérni. Ott Tanak és Martin Jarveoja kiváló munkát végzett, minden dicséret az övék. Nagyszerű teljesítményt nyújtottak, amikor kellett gyorsak voltak, amikor pedig arra volt szükség, akkor irányították a versenyt, a csapat pedig mindent meg tett ami a győzelemhez kellett.” 

A fordos csapat a sikertelenség miatt önbizalom terén nem állt túl jól Chile előtt. 

“A sikertelenség miatt egyre inkább csökkent a motiváció és egyre nagyobb volt a frusztráció, de az, hogy ezt a győzelmet saját erőből sikerült elérni és nem pedig más versenyző kiesése miatt, ismét meghozhatja a csapat kedvét. A jövő továbbra is nehéznek tűnik. Azt azonban bizonyítottuk, hogy továbbra is van egy győzelemre esélyes csapatunk és autónk. Bízunk benne, hogy ez a győzelem segít biztosítani, hogy jövőre is a mezőnyben legyünk.” 

Friss