2024. május 03. 21:11

KezdőlapWRCHosszú időre maradhat a WRC naptárban Chile, Argentína visszatérhet

Hosszú időre maradhat a WRC naptárban Chile, Argentína visszatérhet

-

Chile helye biztos 2024-ben a WRC naptárban azonban szerződését további három évvel hosszabbítanák meg, míg Argentína 2025-ben visszatérhet a vb-re. 

A Chile Rally 2019 után tért vissza idén a WRC naptárba, miután 2020-ban a 2019 végén kitört belpolitikai válság miatt, majd a következő két évben a világjárvány miatt nem lehetett megrendezni. A Concepcióni versenyt jó eséllyel a belpolitikai válság nélkül sem lehetett volna 2020-ban megrendezni a járvány miatt, azonban már 2019 végén lemondták a rallyt a belpolitikai helyzet miatt. 

Idén azonban sikerült ismét a dél-amerikai országnak WRC futamot rendezni, és a hétvégén Felipe Horta arról beszélt, hogy a verseny szerződését szeretnék 2027-ig meghosszabbítani. 

“A régió kormánya biztat, hogy próbáljam meghosszabbítani a verseny szerződését 2027-ig – mondta a verseny igazgatója a Dirtfishnek. – Ezért nagyon hálás vagyok nekik. Hazánk egy kis ország, de a WRC futamnak köszönhetően nagy érdeklődés érezhető a világ minden tájáról. Nagyszerű pályákkal rendelkezünk, és a szurkolókat is nagyon érdekli a verseny.” 

2019-ben Chile és Argentína közösen szerepelt a vb naptárban, ami logisztika szempontjából is jó megoldás volt, mert a két verseny két hét szünettel követte egymást. 

“Argentínának 39 éves történelme van a WRC-ben, és azt gondolom, most is nagyszerű lenne, ha a két verseny együtt lenne a naptárban. Ez a szurkolók, a csapatok és mindenki számára jó dolog lenne.” 

Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója egyetértett Hortával. 

“Szándékunkban áll, hogy Chile mellett Argentína is a naptárba kerüljön – mondta Larkin. – Azt tervezzük, hogy 2025-től három éven át mindkét versenyt megtartjuk.” 

Argentína 2019-ben szerepelt utoljára a vb naptárban. 

Friss