2024. április 28. 07:25

KezdőlapWRCNeuville: Jövőre olyan csapattársam lesz, akit korábban nehéz volt legyőzni

Neuville: Jövőre olyan csapattársam lesz, akit korábban nehéz volt legyőzni

-

Thierry Neuville a Chile Rally után sejtelmes nyilatkozatot tett jövőbeni csapattársával kapcsolatban. A belga versenyző szerint meg kell erősíteni a csapatfelállást és ez jövőre be is fog következni. 

Thierry Neuville ért csak célba a Chile Rallyn a Hyundai versenyzői közül, miután Esapekka Lappi rögtön az első szakasz célja előtt, míg Teemu Suninen az utolsó előtti szakaszon esett ki. 

A belga versenyzőt a rally végén az ugyancsak belga RTBF kérdezte arról, hogy meg kell-e erősíteni 2024-re a Hyundai csapatfelállását. 

“Igen, egyértelműen erősítenünk kell jövőre – mondta Thierry Neuville. – Ezt pedig meg is tesszük, mert a csapathoz érkezik egy olyan versenyző, aki képes lehet más autóról információt hozni, és akit korábban nehezen sikerült legyőzni. Többször elmondtam már, hogy ezt a versenyzőt volt a legnehezebb legyőzni, és képes volt folyamatosan arra ösztönözni, hogy túl lépjem a saját határaim. Bár a csapatmunka nem volt mindig könnyű vele, de biztos vagyok benne, hogy Cyril Abiteboul vezetése alatt képes lesz jobb csapatmunkára.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

A fentiekből pedig egyértelműen az derül ki, hogy Ott Tanak visszatér a Hyundaihoz jövőre, hiszen korábban róla nyilatkozott így Neuville. 

A Hyundai jövőre azt tervezi, hogy négy autót indít a WRC futamokon, bár ezt még nem erősítette meg. A csapatban csak Neuville rendelkezik jövőre is szerződéssel, de szeretnék meghosszabbítani Esapekka Lappi szerződését is, és Teemu Suninen is a koreai csapat tervei között szerepel. Dani Sordoról azonban egyre kevesebb szó esik, így elképzelhető, hogy év végén befejezi karrierjét.

Friss