2024. április 28. 23:02

KezdőlapWRCOtt Tanak 2024-ben visszatér a Hyundai Motorsporthoz

Ott Tanak 2024-ben visszatér a Hyundai Motorsporthoz

-

Ott Tanak 2024-ben ismét Thierry Neuville csapattársa lesz, miután az észt versenyző visszatér a Hyundai Motorsporthoz, ahol 2020 és 2022 között versenyzett. 

A Dirtfish információi szerint Ott Tanak visszatérése a Hyundaihoz azt követően lett ismét lehetséges, hogy a koreai gyártó vezetése idén megváltozott. 

“Tessék a Hyundai csapatára nézni – mondta a Dirtfish forrása. – Ez a Hyundai nem az, amelyik 18 hónapja volt. A csapatfőnök személye megváltozott, a csapatmenedzser távozott, és most egy igazi zseni, Francois-Xavier Demaison a műszaki igazgató. A csapat teljesen megváltozott. Tény, hogy Ott Tanak a régi csapatot nem szerette, de most új emberek vannak irányító pozícióban. Igaz, hogy nem Andrea Adamo tért vissza, de Ott látja a változást, és ez meggyőzte, hogy vissza kell térnie.” 

Korábban Thierry Neuville arról beszélt a belga RTBF-fel, hogy a Hyundai csapatfelállása jövőre meg lesz erősítve, és a nevet nem említve, utalt Ott Tanak visszatérésére. 

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

A Dirtfish úgy tudja továbbá, hogy Esapekka Lappi jövőre részmunkaidőben fog versenyezni, Teemu Suninennel osztozva a harmadik Rally1-es autón.

A hivatalos bejelentésre még várni kell.

Friss