2024. május 03. 19:52

KezdőlapWRCAz M-Sport ismét fiataloknak adna lehetőséget Ott Tanak elvesztése után

Az M-Sport ismét fiataloknak adna lehetőséget Ott Tanak elvesztése után

-

Az M-Sport azt követően, hogy hivatalossá vált Ott Tanak év végi távozása a Hyundai Motorsporthoz, jövőre ismét fiatal versenyzőknek adna lehetőséget, ehhez azonban az anyagi problémákat is meg kell oldani. 

2022 decemberében nagy terveket szőve jelentette be az M-Sport, hogy idén visszatér hozzájuk a Hyundaitól Ott Tanak, akinek szeretnének mindent megadni, hogy megszerezze második vb címét. 

Az idei év eleje még jól si sikerült, hiszen a 2019-es világbajnok észt versenyző nyerni tudott Svédországban, a folytatás azonban nem sikerült jól, így végül le kellett mondania Tanaknak a vb címről. 

Az év közbeni sikertelenség után pedig Tanak visszatér a Hyundai csapatához, mellyel 2020 és 2022 között versenyzett. 

Az észt versenyző távozása után az M-Sport kénytelen volt új célokat megfogalmazni a jövőre vonatkozóan. 

“Nagyon elszomorító, hogy Ott Tanak távozik év végén – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Különösen azt követően szomorú, hogy hétvégén sikerült nyernie Chilében, így megmutatta, hogy a csapat és az autó is képes még nyerni. Sajnos a szezon közepe nem sikerült jól, így Ott kénytelen volt lemondani a vb címért szóló csatáról. Érthető, hogy a Hyundai új csapatvezetésével azonban úgy érzi, hogy esélyesebb lehet velük. Fantasztikus volt vele dolgozni, és minden jót kívánunk Ott Tanaknak és Martin Jarveojának a jövőben.” 

Fotó: M-Sport

Az M-Sport célja, hogy ismét fiatal versenyzőknek adjon lehetőséget. 

“Jövőre nyilván így nem lesz olyan versenyzőnk, akivel a bajnoki címért harcolhatnánk, ezért célunk, hogy ismét fiataloknak adjunk lehetőséget. Mivel a fiatalok is képesek dobogós eredményeket elérni, így vélhetően lesznek még kisebb sikereink. A fiataloknak adott lehetőség korábban kifizetődött, hiszen a jelenlegi mezőnyben sok olyan versenyző van, akiknek van hozzánk kötődő múltjuk. Mivel Ott Tanak egy vb címre esélyes versenyző, így a fizetésének is ilyen szintűnek kell lenni. Távozásával azonban nem lesz nagyobb költségvetése a csapatnak, mert sok anyagi támogatás az eredményektől függ. Még van idő a következő szezonig, így van időnk dolgozni az anyagi háttéren, bízunk benne, hogy sikerül stabilizálnunk a költségvetésünket.” 

Friss