2024. április 29. 03:49

KezdőlapWRCTanak: A Hyundai idei erőfeszítései meggyőztek, hogy vissza kell térnem hozzájuk

Tanak: A Hyundai idei erőfeszítései meggyőztek, hogy vissza kell térnem hozzájuk

-

Immáron hivatalosan is bejelentésre került, hogy Ott Tanak 2024-ben visszatér a Hyundai Motorsporthoz, ahol 2020 és 2022 között versenyzett. A 2019-es világbajnok elárulta, mi győzte meg és miért tér ismét vissza a koreai gyártóhoz. 

Amit már tegnap megírtunk, ma hivatalosan is bejelentésre került: Ott Tanak a 2023-as év végén elhagyja az M-Sportot és ismét csatlakozik a Hyundai Motorsporthoz. 

“Amióta tavaly elváltak útjaink a Hyundai Motorsporttal, keményen dolgoztak egy új csapatvezetés kialakításán – mondta Ott Tanak. – Jelenleg a csapatnak világos a jövőképe és világosak a céljai, ez győzött meg arról, hogy ismét csatlakozzak hozzájuk. A célunk egyértelműen mindhárom vb cím (Pilóta, navigátor, gyártó) megszerzése, és a csapat új felállásával minden reális célnak tűnik.” 

Tanak elmondta, hogy idén bár nagy tervekkel érkezett az M-Sporthoz, az év közepi sikertelenség minden tervet eloszlatott. 

“Nagyon gyorsan eltelt az idei év az M-Sportnál. Büszke vagyok arra, hogy két versenyt sikerült nyernünk velük, és a svéd siker után harcban lehettünk egy ideig a vb címért. Sajnos a rallysport kemény és az év közepén több sikertelen versenyünk is volt. Ennek ellenére minden elismerésem az M-Sport csapatának munkájáért, csak hálás tudok lenni nekik.” 

Cyril Abiteboul elmondta, hogy a jövőbeni célok elérése érdekében elengedhetetlen olyan versenyző a csapatban, aki képes vb címért harcolni, és ezt a célt korábban már el is érte. 

“Nagyon fontosnak tartottam, hogy a csapatban legyen egy világbajnokságért, versenyek győzelméért harcolni tudó versenyző, egy korábbi bajnok szerződtetésével pedig reális célunk lehet, hogy vb címeket szerezzünk – mondta a Hyundai csapatfőnöke. – Mindig az volt a célom, mióta a csapathoz érkeztem, hogy még egy erős versenyzőt sikerüljön szerződtetni. Az idén elvégzett munka sikerét jelzi, hogy Ott Tanak éppen ezért tér vissza hozzánk. Úgy érzem, hogy tavaly év végén az ő és a Hyundai részéről is befejezetlen maradt a közös munka. Bízom benne, hogy sikerül igazolni, hogy nem azért van a Hyundai a rallysportban, hogy a Toyotának még egy riválisa legyen, hanem képesek őket meg is szorongatni, képesek legyőzni.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai még nem döntötte el, hogy 2024-ben három vagy négy Rally1-es autót indít-e, valamint, hogy azt, vagy azokat Teemu Suninen, Esapekka Lappi vagy Dani Sordo vezetheti-e Thierry Neuville és Ott Tanak mellett.

Friss