2024. április 28. 12:43

KezdőlapWRCA Hyundai készen áll a Neuville-Tanak kapcsolat kezelésére

A Hyundai készen áll a Neuville-Tanak kapcsolat kezelésére

-

Thierry Neuville és Ott Tanak kapcsolata 2022-ben nem volt a legjobb, azonban a Hyundai készen áll arra, hogy jövőre kezelje a két versenyző kapcsolatát. 

2022-ben több alkalommal a külvilág is észrevehette, hogy Thierry Neuville és Ott Tanak kapcsolata nem éppen a legjobb barátság mintaképe. 

Ott Tanak az év végén pedig el is hagyta a csapatot és az M-Sporthoz igazolt, azonban jövőre ismét a koreai csapat versenyzője lesz a 2019-es világbajnok észt pilóta. 

A Hyundai azonban ezúttal felkészült arra, hogy a két versenyző közötti kapcsolatot kezelje. 

“Thierry és Ott között természetesen kihívás lesz mindig jó kapcsolatot fenntartani, azonban úgy érzem, hogy erre felkészültünk – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak. – Két olyan versenyző között, akik egyaránt versenygyőzelemre és vb címre esélyesek természetes, ha néha konfliktus alakul ki. Korábban azt hiszem, hogy a csapat nem is volt felkészülve az ilyen problémák megoldására, most azonban úgy gondolom, hogy fenn fogjuk tudni tartania a harmóniát csapaton belül. Egyelőre még a jövő évi célokat sem határoztuk meg, amint ez megtörténik látni fogjuk, hogy milyen nézeteltérések lehetnek, és fel fogunk készülni ezek kezelésére.” 

A csapatfőnök szerint 2022-ben Neuville és Tanak kihozták a maximumot az autóból, mely csak az év második felére lett igazán versenyképes. 

“2022-ben öt győzelmet ért el a Hyundai. Akkor még nem voltam a csapattal, de később azt mondták nekem, hogy ez egy csoda volt, mert az autó nem igazán volt versenyképes. Idén csak egy győzelmet arattunk, de úgy érzem, hogy az autó idén versenyképesebb volt, mint tavaly. Így bizakodva tekintünk a 2024-es évre.” 

Friss