2024. április 27. 19:01

KezdőlapWRCA csapat legendája lesz a Subaru új WRC csapatának a vezetője?

A csapat legendája lesz a Subaru új WRC csapatának a vezetője?

-

A kiszivárgott információk szerint már zajlanak a komoly előkészületi munkák a Subaru csapatánál, hogy valóban visszatérjen a WRC-be. Finnországban már a csapatvezető személyét is tudni vélik. 

Az idei Akropolisz Rallyn az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem árulta el elsőként, hogy a Subaru szeretne visszatérni a WRC-be. 

A japán gyártó korábban igen népszerű volt a WRC-ben, és komoly sikereket is ért el, több egyéni és gyártói vb címet is szerezve, azonban a 2008 végén befejezte a WRC programot a gazdasági világválság miatt. 

Abban, hogy a Subaru visszatudjon térni, a Toyota is hajlandó segíteni, mely a motort biztosítaná. 

Az Ilta-Sanomat információi szerint a Subaru csapatánál már javában zajlanak a visszatérést előkészítő munkák. A finn oldal szerint pedig Petter Solberg lehetne a csapatvezető, aki 2003-ban az egyetlen vb címét éppen a Subaruval nyerte. 

“Ááá, most nem szeretnék arra válaszolni, hogy én leszek-e a csapatvezető – mondta Solberg az oldalnak. – Most éppen dolgozok, de mint mindenki persze én is azt szeretném, ha több gyártó lenne a WRC-ben.” 

Petter Solberg még 2020-ban nyilatkozta azt, hogy szívesen lenne csapatvezető a WRC-ben, és akkor éppen a Subarut említette meg példaként. 

Friss