2024. május 05. 01:26

KezdőlapWRCLatvala: Hatalmas potenciál van a Chile Rallyban, de kisebb változtatások is kellenek

Latvala: Hatalmas potenciál van a Chile Rallyban, de kisebb változtatások is kellenek

-

A Chile Rally sok dicséretet kapott a verseny után a versenyzők és csapatok részéről, köztük Jari-Matti Latvalától is, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint pedig kisebb változtatásokkal még nagyon sikert érhet el a verseny. 

A Chile Rally 2019 után tért vissza a WRC naptárba, és bár a verseny tájainak szépsége nem volt észrevehető a korábbi erdőtüzek okozta károk miatt, a dél-amerikai verseny sok dicséretet kapott. 

“Nagy érdeklődés kísérte a versenyt, jól látszott, hogy a rallysport kultúrája Dél-Amerikában más szinten van, mint más helyszíneken – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – A verseny komoly potenciállal rendelkezik. Amennyiben évente sikerül Chilének WRC futamot rendezni, biztosan még több szurkoló lehet a pályák szélén. A versenyzők is szerették a pályákat, bár a szombat kegyetlen volt, mert a gumik hatalmas kopásnak voltak kitéve. Azt gondolom, hogy vagy több gumit kellene használni, vagy a pályákon kellene picit változtatni. Az nem tesz jót a versenynek, hogy már az első pillanattól a gumik óvására kell koncentrálni, még ha a gumi kezelés a sport része is.” 

A Toyota a verseny szombat reggelén nagy hibát követett el, mert versenyzőit lágy gumikkal engedte ki a délelőtti programra, és a nagyon koptató pályákon az abroncsok nem bírták, emiatt pedig sok defekt fordult elő. 

Friss