2024. április 29. 06:37

KezdőlapWRCNeuville: Suninen teljesítménye nagyon ígéretes

Neuville: Suninen teljesítménye nagyon ígéretes

-

Thierry Neuville dicsérte csapattársát, Teemu Suninent, aki a belga versenyző szerint nagyon ígéretes teljesítményt nyújtott Chilében és előtte is. 

Teemu Suninen azt követően kapott lehetőséget a Hyundai Motorsport harmadik Rally1-es autójának vezetésére, hogy Craig Breen a Horvát Rally előtt tragikus tesztbalesetet szenvedett. 

A finn versenyző Észtországban ötödik, majd Finnországban már dobogóért harcolva negyedik lett, a Chile Rallyn pedig második helyen állva végül az utolsó előtti szakaszon esett ki. 

Thierry Neuville, aki végül Suninen balesete után második lett Chilében, dicsérte finn csapattársát. 

“Nehéz hétvége volt a csapat számára Chilében – mondta Thierry Neuville a WRC hivatalos oldalának. – Sajnos Esapekka Lappi és Teemu Suninen számára sem sikerült a célba érés, de már a verseny előtt tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Sajnos a rallyban bármikor előfordulhat probléma bárkivel, ezt mutatta meg az én kiesésem is Görögországban. A kiesés ellenére Teemu kiváló munkát végzett Chilében, azt hiszem ez a teljesítmény igencsak ígéretes a jövőre nézve. Kiváló formát mutatott azon a három versenyen, melyen a Rally1-es autót vezethette. Jó volt látni tempóját, és csalódott vagyok, hogy nem tudott célba érni. A jövőbeni csapatfelállásról nem én döntök, de Teemu nagyon jó teljesítményt nyújtott eddig. Nyilván azon versenyzők, akik csak egy-egy versenyen indulhatnak, ezeken a rallykon szeretnék megmutatni sebességüket és így nagyobb kockázatot vállalva nagyobb esély van a hibázásra is.” 

Suninen a Közép-Európa Rallyn aszfaltos tempóját is megmutathatja október végén. 

Friss