2024. április 29. 06:41

KezdőlapWRCAbiteboul: Esapekka Lappi értékes tagja a Hyundai csapatának

Abiteboul: Esapekka Lappi értékes tagja a Hyundai csapatának

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke kijelentette, hogy Esapekka Lappi idén igen fontos munkát végzett a csapatban, ezért Ott Tanak érkezése után is számítanak rá. 

2024-ben Thierry Neuville mellé visszatér a Hyundai csapatához Ott Tanak, ugyanakkor Esapekka Lappira is számít a koreai gyártó, mivel idén értékes munkát végzett a Rally1-es autó fejlesztése terén. 

“Amit igazán szeretünk Esapekka Lappiban, az az, hogy nagyon elszántan próbálja fejleszteni a Rally1 autónkat – mondta Cyril Abiteboul a Motorsport.com oldalnak. – Thierry Neuville is határozott elképzeléssel rendelkezik arról, hogy milyen területeket kell az autón fejleszteni, azonban úgy, hogy már 10 éve a csapatban van, nem árt, ha valaki új ötleteket hoz a csapatba. Ezen a területen pedig Esapekka igen jó teljesítményt nyújt. Éppen ezért továbbra is számítunk rá a csapatban.” 

Az, hogy Lappi milyen szerepet kap a Hyundainál 2024-ben, még a koreai központon is múlik. 

“Továbbra sem született döntés arról, hogy jövőre három vagy négy autóval fogunk-e versenyezni. Jelenleg az a tervünk, hogy három autó esetén Esapekka Teemu Suninennel felváltva vezetheti a Rally1-es autót, négy autó esetében azonban ez változhat, azzal az autóval egy fiatal versenyző is lehetőséget kaphat. Korábban már mondtam, hogy szeretnénk fiatal versenyzőnek is lehetőséget adni, ez azonban a központunk döntésétől is függ.” 

Friss