2024. április 28. 13:20

KezdőlapWRCJanni Hussi: A TV kamerák és rádió mikrofon elől a WRC-be

Janni Hussi: A TV kamerák és rádió mikrofon elől a WRC-be

-

A 32 éves Janni Hussi eddig TV kamerák kereszttüzében és rádió mikrofon előtt dolgozott, azonban 2024-től szünetelteti ezt a munkát és Lauri Jonna navigátoraként a WRC2-ben fog versenyezni. 

Janni Hussi eddig TV és rádió riporterként dolgozott, azonban rádióműsorába meghívta Sami Pajarit is, az interjú pedig egy különleges alkalmat teremtett. 

Hussi megjegyezte a műsorban, hogy nagyon izgalmasnak tartja a navigátori feladatot, és szívesen kipróbálná ő is. 

2022 végén pedig Sami Pajari őt nevezte meg navigátorának a Lahti Historic Rallyra, majd ezt követően a litván Samsonas Utena Rallyra is. A finn versenyen a harmadik helyet szerezték meg Ford Escort MkII-vel, majd Litvániában nyerni tudtak Skoda Fabia N5-tel.  

A 32 éves színésznő, tv és rádió riporter számára idén már a rallysport komoly tényező lett, navigált Heikki Kovalainen, Mattias Henkola és Lauri Joona mellett is, jövőre pedig a versenyzés lesz a fő foglalkozása. 

A 2024-es WRC2-es szezon során Joona Hussi navigálásával fog versenyezni. 

“Még mindig meg kell csípnem magam, ha ez a dolog szóba jön – mondta Janni Hussi a Dirtfishnek. – Csupán 14 hónapja navigáltam először és soha nem hittem volna, hogy egy ilyen lehetőséget kapok. Csupán egyszeri alkalomnak szántam a Lahti Rallyt, ami előtt egy viccnek szánt kijelentésem volt a rádió műsoromban. Most pedig egy teljes WRC2-es szezonra készülhetek. Sohasem lehet tudni, hogy mit tartogat számodra az élet!” 

Fotó: Janni Hussi

Hussi WRC debütálására azonban már a Közép-Európa Rallyn sor kerül Joona mellett. 

Friss