back to top
2024. május 07. 16:03

KezdőlapWRCHeller további versenyeken indulna Rally1-es autóval

Heller további versenyeken indulna Rally1-es autóval

-

Alberto Heller elsőként a Chile Rallyn vezette a Ford Puma Rally1-es autót, azonban a jövőben szeretne még többször a hibrid autóba ülni. 

Alberto Heller korábban csak Rally2-es autóval versenyzett a WRC2-ben, azonban hazai versenyén, Chilében lehetősége nyílt debütálni a vb legerősebb kategóriájában is egy Ford Puma Rally1-gyel, mellyel végül szuperrallyt követően az abszolút 15. helyen zárt. 

Mivel a szabályok tiltják az Európán kívüli teszteket a WRC gyártóinak, így a chilei versenyző a WRC futam előtt Nagy-Britanniában tesztelhetett az autóval. 

“Bár a Chile Rally előtt volt egy kisebb tesztünk az autóval, egyáltalán nem volt könnyű versenyezni egy ilyen erős autóval – mondta Alberto Heller a WRC hivatalos oldalának. – Nagyon nagy élmény volt versenyezni ezzel az autóval, de nem volt egyszerű. A cél az volt, hogy probléma nélkül sikerüljön célba érni és olyan állapotban visszaadni az autót az M-Sportnak, amilyenben megkaptuk. Nagyszerű verseny volt a Chile Rally, különleges pillanat volt, hogy ismét visszatért hazámba ez a sorozat. Szomorúan fejeztük be a verseny utolsó szakaszát, mert tudtuk, hogy vége a versenynek.” 

Heller azonban 2024-ben is szeretne a hibrid Fordba ülni. 

“Szeretnénk jövőre is megismételni ezt az élményt és ismét a Rally1-es autóba ülni. Azonban, ahhoz, hogy még jobban fel tudjunk készülni, kisebb versenyeken is kellene indulnunk. Mivel az M-Sport komoly segítséget nyújtott a verseny alatt, mindenképp szeretnénk az ő Rally1-es autójukkal versenyezni, ha a jövőben is lesz ilyen lehetőségünk.” 

Friss