2024. május 03. 11:25

KezdőlapWRCOliver Solberg elégedett a chilei győzelemmel befejeződött idei szezonja végén

Oliver Solberg elégedett a chilei győzelemmel befejeződött idei szezonja végén

-

Oliver Solberg idén a gyorsaságát szerette volna megmutatni a WRC2-ben, amellett, hogy a versenyeket is tanulta, és bár a vb címet nem tudta megszerezni, elégedett a Chilében véget ért szezonjával. 

Oliver Solberg azt követően, hogy tavaly kikerült a Hyundai Motorsport gyári csapatából idén a Toksport WRT Skoda Fabia RS Rally2 autójával versenyzett a WRC2-ben és a bajnoki értékelésen kívül is. 

A szezon előtt sokan a vb cím egyik esélyesének tartották Petter Solberg 22 éves fiát, és bár ezt nem sikerült elérni, összességében elégedetten zárja Oliver a szezont. 

“A Chilében elért győzelem jó módja a szezon lezárásának – mondta Oliver Solberg a WRC hivatalos oldalának. – WRC2-es győzelem és abszolút hatodik hely, ez igen szép eredmény. Idén megszerettem volna mutatni a tempónkat és azt hiszem, ezt sikerült is elérni. Sikerült versenyeket és még több szakaszt nyernünk, így Elliott-tal (Edmondson, navigátor) elégedettek lehetünk.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A svéd versenyző hét WRC2-es versenyt követően a bajnokság negyedik helyén áll, a Chile Rally után pedig 45 szakaszgyőzelemmel rendelkezik, ami 18-cal több, mint a második legtöbb szakaszt nyerő Sami Pajari részsikereinek száma. 

Friss