2024. május 05. 07:21

KezdőlapWRCElhunyt a Mexikó Rally szervezőbizottságának elnöke

Elhunyt a Mexikó Rally szervezőbizottságának elnöke

-

75 éves korában elhunyt Juan Suberville, a Mexikó Rally szervezőbizottságának elnöke, akinek a Közép-Amerikai verseny a WRC státuszt köszönheti. 

Juan Suberville a testvérével, Patrick-kal közösen álmodta meg a Mexikó Rally WRC futamot, és az 1990-es évektől komoly munkát végezve tudta elérni, hogy 2004-ben a vb naptárba került Mexikó. Juan Suberville 75 éves korában természetes halállal távozott közülünk október 15-én. 

“Szomorú hír a Mexikó Rally szervezői csapata és az autósport rajongók számára, hogy Juan Suberville 75 éves korában elhunyt – áll a Gilles Spitalier és Patrick Suberville, a Mexikó Rally igazgatói által kiadott közleményben. – Juan mindig motorja volt a WRC projektnek. Hiányozni fog a jövőbeni versenyek szervezése során.” 

“Mélyen sajnálom, hogy távozott közülünk nagyszerű barátom, Juan Suberville, a Mexikó Rally elnöke és alapítója – írta X oldalán Diego Sinhue Rodriguez, Guanajuato állam kormányzója. – Nagy ölelést küldök a gyászoló családnak, a barátoknak és a Mexikó Rally közösségének. Nyugodjon békében.” 

“Juan jelentős szerepet játszott a modern rallysportban, mert ötletei komolyan hozzájárultak a modern WRC versenyek formájához – mondta Jona Siebel, a WRC Promóter igazgatója. – Maradandó örökséget hagyott hátra. A WRC-t egy olyan országba sikerült vinni a segítségével, ahol maga a rallysport is alig létezett korábban. Juan munkájával egy olyan szintet állított fel a versenyszervezők számára, amire méltán lehetett büszke.” 

Friss