2024. május 04. 20:07

KezdőlapWRCLatvala: Evans nyomás alatt lesz a Közép-Európa Rallyn, míg Rovanpera nyugodtan vezethet

Latvala: Evans nyomás alatt lesz a Közép-Európa Rallyn, míg Rovanpera nyugodtan vezethet

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint Elfyn Evans sokkal nagyobb nyomás alatt lesz a Közép-Európa Rallyn, mint Kalle Rovanpera. 

Kalle Rovanpera 31 pont előnnyel várhatja a Közép-Európa Rallyt Elfyn Evans előtt, és amennyiben ezt az előnyt megőrzi a WRC új versenyén, úgy megszerezheti második vb címét a szezonzáró Japán Rally előtt. 

Jari-Matti Latvala szerint Elfyn Evansnek sokkal nagyobb nyomással kell megküzdenie a német, cseh és osztrák pályákon megrendezésre kerülő versenyen, mint Kalle Rovanperának. 

“A nyomás egyértelműen Elfynen lesz, Kalle pedig nyugodtabban vezethet – mondta Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Evansnek mindenképpen Rovanpera előtt kell célba érnie, ráadásul, ha igazán szorossá szeretné tenni a bajnokságot, akkor több helyezéssel meg kell előznie. A vb címért folytatott csata akár Japánban is véget érhet, de igazából Kallénak elég a legjobb öt hely valamelyikén célba érnie az utolsó két versenyen, ahhoz, hogy bajnok legyen. Éppen ezért a nyomás elsősorban Elfynre helyeződik. Szerencsére a gyártók bajnoki címét már Chilében bebiztosítottuk, így emiatt már nem kell aggódni. Evans és Rovanpera is ugyanolyan esélyt kap a csapattól, csupán rajtuk fog múlni, hogy mit hoznak ki a dologból.” 

Friss