2024. április 27. 16:01

KezdőlapWRCOgier: Lehetetlen megmondani, hogy mire számíthatunk a Közép-Európa Rallyn

Ogier: Lehetetlen megmondani, hogy mire számíthatunk a Közép-Európa Rallyn

-

Sébastien Ogier általában nagyon jó teljesítményt tud nyújtani aszfaltos rally versenyen, de a Közép-Európa Rally előtt nem tudja, hogy pontosan mire is számítson, milyen eredményre lehet esélyes. 

A WRC szezon a vadonatúj Közép-Európa Rallyval folytatódik, mely német, cseh és osztrák aszfaltos utakon kerül megrendezésre. A verseny új szakaszainak teljesítését pedig komolyan nehezítheti az októberi időjárás, ami miatt még Sébastien Ogier sem tudja megjósolni, hogy milyen eredményre lehet esélye. 

“Az aszfaltos verseny is hasonlóan élvezetes lehet, mint egy murvás, azonban a Közép-Európa Rally nem tudom, hogy mennyire lesz az – mondta a Motorsport.com oldalnak a nyolcszoros világbajnok. – A rajthelyem nem biztos, hogy annyira jó lesz a versenyen, ez főként asz időjárástól függ majd. Nagyon jó cseh úton tesztelhettünk, és az autó nagyon jól vezethető volt a szűk szakaszon is. Amennyiben száraz verseny lesz, akkor képesek lehetünk a győzelemért harcolni, azonban nedves körülmények között nehéz lehet a dolgunk. Minden versenyre úgy érkezem, hogy nyerni szeretnék, azonban egy új verseny előtt nehéz megmondani, hogy mire számítsunk. A rally azonban az alkalmazkodásról is szól, ezért bízom benne, hogy sikerült megküzdeni az új kihívásokkal.” 

A Közép-Európa Rallyt október 26-29. között rendezik. 

Friss