2024. április 28. 08:41

KezdőlapWRCOgier elárulta 2024-ben megharcol-e a kilencedik vb címéért

Ogier elárulta 2024-ben megharcol-e a kilencedik vb címéért

-

Sébastien Ogier nyolcadik vb címe után úgy döntött, hogy csak egyes versenyeken indul a WRC-ben, a francia legenda legutóbbi nyilatkozatában pedig már a 2024-es tervekről is beszélt. 

Sébastien Ogier 2021 végén megszerezte nyolcadik vb címét, amivel egy címre megközelítette Sébastien Loeböt. Ogier azonban ezt követően úgy döntött, hogy szeretne több időt tölteni családjával, így azóta is csak egyes versenyeken vesz részt a WRC-ben. Teljesítménye azonban így is kiváló, hiszen például idei hat versenyéből hármat megnyert. 

Ogier azonban élvezi, hogy nem kell annyi időt töltenie a versenyzéssel és szeretteivel lehet, így 2024-ben sem tervez teljes bajnokságot. 

“Jelenleg teljesen elégedett vagyok az életem egyensúlyával – mondta a 39 éves pilóta. – Örülök, hogy továbbra is vezethetek nagyszerű rallyautókat és emellett a családommal is lehetek. Azonban az otthonlétet is gyorsan meg lehetne unni, így örülök, hogy néhány versenyen továbbra is indulhatok. 2024-ben is ezt szeretném folytatni, továbbra sem szeretnék visszatérni teljes szezonra. Úgy gondolom, hogy ez a Toyotának is nagyon jó, mert fontos pontokat tudok szerezni a csapatnak.” 

Ogier legközelebb a Közép-Európa Rallyn áll rajthoz, de jó eséllyel Japánban is indulni fog. 

Friss