2024. május 03. 11:35

KezdőlapWRCOgier korábbi navigátorával folytatja Pierre-Louis Loubet

Ogier korábbi navigátorával folytatja Pierre-Louis Loubet

-

Benjamin Veillas váltja Nicolas Gilsoult Pierre-Louis Loubet mellett a Közép-Európa Rallytól. Veillas 2022-ben Sébastien Ogier navigátoraként megnyerte a Spanyol Rallyt és dobogóra állt a Monte-Carlo Rallyn. 

Azt követően, hogy Pierre-Louis Loubet elköszönt Nicolas Gilsoultól, miután egy félreértés miatt szenvedtek balesetet Chilében, a Közép-Európa Rallytól kezdve Benjamin Veillas fogja az itinert olvasni a francia versenyzőnek. 

Veillas 2022-ben Julien Ingrassia helyét vehette át Sébastien Ogier mellett, miután a nyolcszoros világbajnokpáros útjai külön váltak azt követően, hogy Ogier részmunkaidős programra váltott a WRC-ben. 

Veillas és Ogier a második helyet szerezte meg a tavalyi Montén, majd Spanyolországban győzelmet ünnepelhettek, a szezonzáró Japán Rallytól azonban már Loubet addigi navigátora, Vincent Landais ült be a nyolcszoros világbajnok mellé. 

A 45 éves Veillas idén két versenyen navigált Eric Camilli és egy versenyen Hugues Vandewoestyne mellett francia rallykon. 

“Nem volt tervben a navigátor váltás, azonban a Chilében történtek után lehetetlenné vált folytatni a munkát Nicolas-val – mondta Pierre-Louis Loubet a Dirtfishnek. – Egy navigátorváltás sosem jó dolog és nehéz az első versenyen jól teljesíteni, azonban Nicolas-val nem tudtam elképzelni a folytatást. A Közép-Európa Rallyn elsősorban a Benjaminnal való közös bizalom építése lesz az elsődleges. A célba érés lesz a legfontosabb, az eredmény pedig másodlagos.” 

Loubet arra a Gilsoullal való szakítás okát, tehát, hogy milyen félreértés történt Chilében, nem árulta el. 

Friss