2024. április 28. 23:24

KezdőlapWRCNeuville: Az eső izgalmassá teheti a Közép-Európa Rallyt, de készen állok

Neuville: Az eső izgalmassá teheti a Közép-Európa Rallyt, de készen állok

-

Jó esély mutatkozik az esőre a Közép-Európa Rallyn, azonban Thierry Neuville készen áll, hogy az új verseny kihívásaival megküzdjön. 

Mivel a WRC gyártói világbajnoki címét már Chilében bebiztosította a Toyota, és 62 pontos hátránya miatt már az egyéni vb címre sincs esélye Thierry Neuville-nek, nyugodtan versenyezhet a WRC új versenyén, a Közép-Európa Rallyn. 

A Németországban, Csehországban és Ausztriában megrendezésre kerülő versenyen pedig jó eséllyel esni fog, ami még nagyobb kihívás elé állíthatja a versenyzőket. A Hyundai belga versenyzője azonban úgy érzi, készen áll, hogy a kihívásokkal megküzdjön. 

“Már nagyon várom a Közép-Európa Rallyt – mondta Thierry Neuville a WRC hivatalos oldalának. – Örülök, hogy egy új versenyen indulhatunk, és biztos vagyok benne, hogy komoly kihívás lesz. Az időjárás miatt még érdekesebb lehet a verseny, de készen állok. Ráadásul igen hosszú napok is várnak ránk, mindez pedig három különböző országban.” 

Neuville bizakodik, hogy a kieséssel zárult Horvát Rally után ezúttal jobban tud teljesíteni aszfaltos versenyen. 

“Horvátországban nem éreztem teljesen jól magam az autóban, azóta azonban végeztünk némi munkát az autón, így remélhetőleg jobban tudunk teljesíteni.” 

Jelenleg úgy tűnik, hogy mindhárom versenynap esőben zajlik majd a Passau központú rallyn. 

Friss