2024. április 28. 17:02

KezdőlapWRCEgy balesetben megsérült a korábbi WRC3-as világbajnok, vége a szezonjának

Egy balesetben megsérült a korábbi WRC3-as világbajnok, vége a szezonjának

-

Lauri Joona, a WRC3 tavalyi világbajnoka Spanyolországban tesztelt a Közép-Európa Rallyra, azonban a teszt balul sikerült és a finn versenyző balesetet szenvedett, amiben meg is sérült, így kihagyja az idei utolsó Európai WRC versenyt. 

Lauri Joona és Janni Hussi Spanyolországban szeretett volna felkészülni a Közép-Európa Rallyra, azonban a teszt során balesetet szenvedtek a Skoda Fabia RS Rally2-vel, ami során a finn pilóta is megsérült, így kihagyni kényszerül az utolsó előtti WRC futamot. 

“Egy kisebb vezetői hibát követtem el a spanyol teszt során, emiatt következett be a balesetünk – tette közzé Lauri Joona az Instagramon. – A baleset során megsérült a hátam, ezért mostantól a felépülésre és a következő szezonra koncentrálunk és nem kockáztatok a Közép-Európa Rallyn való indulással.” 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lauri Joona (@laurijoonaofficial) által megosztott bejegyzés

A baleset során a korábban TV és rádió riporterként dolgozó Janni Hussi nem sérült meg. 

“Amikor folyamatosan növeljük a tempót, nő a baleset esélye is, ez a sport része. A teszteken a határok megtalálása a cél, a versenyen pedig a minél gyorsabb célba érés. Mostantól azonban már a következő szezonra készülünk.” 

Friss