back to top
2024. május 06. 21:17

KezdőlapWRCKiváló eredménnyel debütált a rallysportban Lukács László, a Tankcsapda énekese Gyarmati Ariel...

Kiváló eredménnyel debütált a rallysportban Lukács László, a Tankcsapda énekese Gyarmati Ariel navigátoraként

-

A magyar versenyzők közül Gyarmati Ariel érte el az osztrák Herbst Rallyn a legjobb eredményt, pedig ezúttal Kocsis György helyett a Tankcsapda énekese, Lukács László diktálta az itinert, akinek ez volt első rally versenye. 

Az osztrák Herbst Rallyn igen komoly mezőny gyűlt össze, hiszen WRC-ben szereplő versenyzők és kilenc magyar páros is rajthoz állt az aszfaltos rallyn. 

 

A versenyen részt vett Gyarmati Ariel is Mitsubishi Lancer Evo IX-es autójával, akinek ezúttal nem megszokott navigátora, Kocsis György, hanem Lukács László, a Tankcsapda énekese olvasta az itinert. 

Lukács László számára nem az osztrák verseny volt az első rally élménye, hiszen Fejes Tamással a 2021-es Mikulás Rallyn Gyarmati Ariel mellé ülhetett be egy-egy gyorsasági erejéig.

Az alkalmi páros pedig igen nagy bravúrt hajtott végre, hiszen a vb-menők és a Mitsubishinél jóval erősebb Rally2-es autókkal indulók mögött a 12. helyen értek célba, amivel a legjobb magyar eredmény is a 8600 Motorsport kettősének nevéhez fűződik. 

A Gyarmati Ariel-Lukács László kettős sebességét jól mutatja, hogy nemcsak a magyar versenyzők közül voltak a leggyorsabbak – akik között ketten is Rally2-es autóval indultak -, de hat Rally2-es autóval induló versenyzőt is megtudtak előzni. 

Lukács László tehát nemcsak a Tankcsapda frontembereként tud tömegeket kiválóan szórakoztatni, hanem rally navigátorként is, az első rally versenyén elért eredményre igencsak büszke lehet. 

 

A versenyt a WRC utolsó előtti, Közép-Európa Rallyjára készülő észt Ott Tanak és Martin Jarveoja nyerte az M-Sport Rally1-es, hibrid Ford Pumájával, a 2019-es világbajnokot pedig francia versenyzők, Adrien Fourmaux és Alexandre Coria Rally2-es Ford Fiestával, Nicolas Ciamin és Yannick Roche Skoda Fabia Rally2 evoval követett, míg a negyedik helyen a finn Roope Korhonen és Anssi Viinikka, az ötödik helyen pedig a német Albert von Thurn und Taxis és Jara Hain ugyancsak Rally2-es Skodával zárt. 

A legjobb osztrák versenyző az ötödik helyen célba érő Peter Eibisberger és Claudia Maier lettek Rally2-es Forddal. 

A verseny eredményei itt nézhetőek meg

Fotó: 8600 Motorsport

Friss