2024. május 03. 22:25

KezdőlapWRCOgier két ok miatt is nagyon szereti a Közép-Európa Rallyt

Ogier két ok miatt is nagyon szereti a Közép-Európa Rallyt

-

A nyolcszoros világbajnok francia pilóta mosolyogva kezdi meg a Közép-Európa Rallyt. Ennek oka, egyrészt az, hogy minden versenyző számára új a futam, így egyforma esélyekkel indulnak. A másik ok pedig az, hogy a francia pilóta hazai pályán versenyez a hétvégén.

Kezdjük a másodikkal. Ogier nemrég Münchenbe költözött, a Passauban felállított szervizpark szinte a szomszédban van, ezért ismerős terepen versenyezhet. Természetesen a pályákra ő sem mehetett a verseny előtt, de a terep és a közeg számára nem új.

Csak otthon maradni unalmas lenne, és mivel új lakos vagyok Münchenben, a Közép-Európa Rally az új hazai versenyem. Hogy őszinte legyek, még soha nem jártam a rally régiójában, és most, hogy az egészet hivatalosan bemutatták, a szabályok szerint a versenyzők a hivatalos pályabejárás előtt nem járhatják be az útvonalakat” – mondta Ogier.

Ogier
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota versenyzője annak is örül, hogy teljesen ismeretlen terepen versenyeznek majd. Nem csak a csapatok saját információi hiányoznak, hanem a Rally TV által szolgáltatott csomagot sem tudják használni, amelyben minden gyári csapattól származó felvételt és adatot megkapnak.

Örülök, hogy van még egy teljesen új rally, amiről nem állnak rendelkezésre sem videók, sem adatok. Ez lehetővé teszi, hogy lássuk, melyik legénység végzi valóban a legjobb munkát” – fejtegette Ogier.

A felkészülés tehát hétfőre és keddre maradt, a párosok ezen a két napon járták be a 18 gyorsasági szakasz 310 kilométernyii gyorsaságiját, ami persze az ismétlődő gyorsaságik miatt kevesebb, de így is volt bőven munkájuk a versenyzőknek.

Ogier
Fotó: Toyota Gazoo Racing

 

Friss