2024. május 02. 08:26

KezdőlapWRCThierry Neuville kezdett legjobban a Közép-Európa Rallyn

Thierry Neuville kezdett legjobban a Közép-Európa Rallyn

-

A Közép-Európa Rally a shekedownnal kezdődött szerda délután. Az elején rövid időre megszakított programon Thierry Neuville volt a leggyorsabb Kalle Rovanpera és Ott Tanak előtt.

A 3.62 kilométer hosszú Tittling pályán nem indult jól a hivatalos program, alig négy autó után megszakították a shakedown-t, azért, hogy egy a versenyt nem érintő balesethez eljussanak a mentőjárművek.

Az újraindítást követően már minden simán ment, az élmezőny nagy része háromszor teljesítette a szakaszt. A harmadik próbálkozás már nem volt az igazi – valószínűleg a csökkenő hőmérséklet miatt-, mindössze Gregoire Munster tudott javítani az idején, igaz így is majdnem hat másodperccel volt lassabb a győztes Neuvillenél.

A legjobbak első próbálkozásra megfutották a jó időt, Neuville 1:57.5-tel nyert, és ez 1.4 másodperccel volt jobb, mint Rovanpera ideje. Tanak elsőre 1:59.2-t ment, másodikra faragott két tizedet, de ez nem sokat jelentett, mert a negyedik Evans csak 1:59.7-et tudott.

„Érdekesnek tűnik odakint” – mondta Neuville. „A szakaszok jól néznek ki, persze kihívást jelentenek, de őszintén szólva mindegyik elég szép volt. Ez inkább arról fog szólni, hogy megszerezzük az érzést az autóban, ennyi murvás rally után.”

A többiek már 2 perc felett teljesítettek, Lappi, Ogier, Katsuta és Suninen volt a további sorrend. Loubet, aki első versenyén indul új navigátorával, Benjamin Veillas-szal, kezdetben motorprobléma miatt késett és végül kilencedik lett.

A WRC2-ben Rossel 2:06.7-tel megelőzte Formaux-t, majd Greensmith, Mikkelsen és Gryazin következett.

Folytatás csütörtökön Prágában 13 órakor az ünnepélyes rajtceremóniával, majd 14 óra 5 perckor már az első gyorsaságin rajtolnak a párosok.

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

 

Friss