2024. április 30. 06:21

KezdőlapWRCJulien Ingrassia és Sébastien Ogier ismét egy csapatban a Közép-Európa Rallyn

Julien Ingrassia és Sébastien Ogier ismét egy csapatban a Közép-Európa Rallyn

-

Sébastien Ogier és Julien Ingrassia 2021 vége óta nem dolgozott már egymással, azonban ez megváltozik a WRC új versenyén, a Közép-Európa Rallyn ugyanis Ingrassia lesz Ogier számára az egyik legfontosabb segítő. 

Sébastien Ogier és Julien Ingrassia korábban együtt szerezték mind a nyolc vb címet, azonban 2021 után különváltak útjaik. 

A Közép-Európa Rallyn azonban ismét egy csapatban lesznek, még ha nem is egy autóban, ugyanis Ingrassia lesz a murva kémje Ogier-nak. 

Eddig Simon Jean-Joseph és Benjamin Veillas látta el ezt a szerepet Ogier versenyein, azonban Veillas a Közép-Európa Rallyn már Pierre-Louis Loubet navigátora lesz, így szükség volt egy megbízható navigátorra, aki képes Ogier-nak jó információkat adni a gyorsasági szakaszok aktuális körülményeiről. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Nem terveztem, hogy murva kém leszek, és korábban is már említettem, hogy nem válalnék ilyen szerepet egy versenyen sem – mondta Julien Ingrassia a rallyplus.net honlapnak. – Azonban azt követően, hogy Benjamin Veillas lett Loubet navigátora felhívott Simon Jean-Joseph, hogy nem találnak megfelelő navigátort a Közép-Európa Rallyra, ahol kiemelten fontosak lesznek az új információk, mert egy teljesen új verseny. Végül elvállaltam, de csak Simon miatt, ha más keresett volna meg, nemet mondtam volna.” 

A Németországban, Csehországban és Ausztriában megrendezésre kerülő versenyen is Simon Jean-Joseph fogja vezetni a pályákat felderítő autót, míg Ingrassia a jobb-1ben foglal helyet. 

Friss