2024. május 04. 13:41

KezdőlapWRCEgy fontos személy már biztosan hosszabbított a Toyotával

Egy fontos személy már biztosan hosszabbított a Toyotával

-

A Toyotának eddig sem versenyzővel, sem pedig Jari-Matti Latvalával nem volt szerződése a 2024-es évre, most azonban sikerült hosszabbítani egy fontos személlyel. 

A Toyota Gazoo Racing eddig hivatalosan egy versenyzőt sem jelentett be a 2024-es szezonra, és Jari-Matti Latvalának is év végéig volt csak szerződése a japán gyártóval. 

A Közép-Európa Rally előtt azonban kiderült, a csapatfőnöki tisztséget továbbra is Latvala láthatja el. 

“Sikerült megegyezni, így hivatalosan is bejelenthetem, hogy maradok a Toyota WRC csapatának vezetője – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – A következő szezon során is én lehetek a csapatvezető, azonban a megállapodás csak egy évre szól, mert ezt szerette volna a Toyota. A WRC csapat mellett pedig a saját cégem vezetését is folytatni tudom.” 

Latvala a Chile Rally után Japánba repült, hogy ott a gyártó vezetőségével megünnepelje a sorozatban harmadik gyártói címet, így Akio Toyodával is találkozott és megállapodott a folytatásról. 

“Nagyszerű dolog volt Japánba menni, hogy a Toyota vezetőségével beszélgessünk a jövőmről és a motorsport jövőjéről. Ahogy Finnországban, úgy Japánban is jó volt Akio Toyodával találkozni, aki hazájában szinte az államelnök után a második személy. Kevés személy van ilyen kitüntető szerepben, mint ő.” 

Friss