2024. április 29. 06:51

KezdőlapWRCEvans elmondta a Közép-Európa Rallyn bekövetkezett balesetének okát

Evans elmondta a Közép-Európa Rallyn bekövetkezett balesetének okát

-

Elfyn Evans a Közép-Európa Rally harmadik szombati szakaszán szenvedett balesetet, ami miatt kiesett a harmadik helyen állva. A walesi versenyző hibája után Kalle Rovanpera karnyújtásra került második vb címétől. 

A szombat délelőtti harmadik szakaszon Elfyn Evans kicsúszott és épületnek ütközött, aminek következtében az autó sérülései miatt kiállni kényszerült a harmadik helyről. 

“Egy frissebb aszfalt felület volt a kanyarban, ami jobban csúszott, mint a régebbi felület – mondta Elfyn Evans a Dirtfishnek. – Fékezésnél egy pillanatra blokkolt a kerék, megcsúsztunk és már nem tudtuk úton tartani az autót. Neki csúsztunk egy épületnek, és sajnos olyan sérülései lettek az autónak, ami miatt nem tudtuk folytatni a versenyt ma. Az, hogy az előző gyorsaságin Kalle Rovanpera hibázott, nem változtatta meg a stratégiát, nem vállaltunk nagyobb kockázatot.” 

Kalle Rovanpera magabiztos előnnyel várhatta a mai napot a WRC új versenyén, azonban a második szombati gyorsaságin ő is hibázott egy jobb kanyarban, és fák közé csúszott, Toyotája viszont nem sérült, így “csupán” 20 másodpercet vesztett előnyéből. A finn versenyző még a rajtja előtt hallott Evans balesetéről, ezért az utolsó délelőtti szakaszon csak célba szeretett volna érni. Ez végül sikerült neki 22 másodperc hátránnyal Thierry Neuville-el szemben, így a Hyundai belga versenyzője állt összetettben az élre. 

Rovanperának Evans kiesése után elég öt pontnál több szereznie a Közép-Európa Rallyn, ahhoz, hogy másodszor is világbajnok legyen, azonban, ha a walesi csapattársa holnap nem tud visszatérni (erre azért kicsi az esély), akkor már ma eldőlhet a vb cím sorsa. 

Friss