2024. április 29. 07:48

KezdőlapWRCMég brutálisabb videó került elő Lappi balesetéről, centiken múlt a nézők élete

Még brutálisabb videó került elő Lappi balesetéről, centiken múlt a nézők élete

-

Egy második, a bukást még közelebbről mutató felvétel is kikerült a közösségi médiába Esapekka Lappi Közép-Európa Rally-n történt eséséről, és ezen látszik igazán, milyen óriási szerencséje volt néhány nézőnek.

A finn Esapekka Lappi újabb nagy balesettel borzolta a kedélyeket, amikor a Közép-Európa Rally második napjának harmadik szakaszán rommá törte a Rally1-es Hyundai-t. Lappi a harmadik helyen állt az összetettben, amikor egy balkanyarban túl sok lett, lesodródott az útról, majd csak a csodával határos módon nem gázolta el a nem a kijelölt helyen álló nézőket. Az óriási bukásról korábban ez a nézői videó terjedt el, de közben megjelent egy másik is, amelyet a pálya külső oldalán álló egyik néző készített.

A felvétel a korábbinál is érzékletesebben mutatja be, hogy milyen kevésen múlott a drukkerek élete, hiszen a videót készítő nézőt és másik két társát centik, de legfeljebb fél méter választotta el a tragédiától, de minimum a súlyos sérüléstől. Az eset tanulsága: nem véletlenül vannak kijelölt nézői pontok a rallyversenyeken, de ha valaki mindenáron nem kijelölt helyre áll, legalább ne a kanyar külső ívéről figyelje az autókat.

@mikemouse92

#wrc #wrc23 #wrccrash #lappi #lappicrash #crash #rally #ferm #finland #hyundai Big crash l WRC Czechia 2023 | Esapekka Lappi l Hyundai

♬ původní zvuk – mikemouse92

Friss