2024. április 29. 02:32

KezdőlapWRCOgier csaknem kiállt, Evans a félő Rovanpera hibájában bízik a Közép-Európa Rallyn

Ogier csaknem kiállt, Evans a félő Rovanpera hibájában bízik a Közép-Európa Rallyn

-

Mozgalmas napot teljesített pénteken a Közép-Európa Rally mezőnye, Sébastien Ogier a verseny feladására is gondolt betegsége miatt, Elfyn Evans pedig beismerte, önerőből nem tudja utolérni Kalle Rovanperát, aki viszont tart a szombattól. 

Sébastien Ogier már az első pénteki szakaszon defektet szedett össze a Közép-Európa Rallyn, ezt követően pedig motivációját vesztette, amihez betegség is hozzájárult. 

“A defekt után gyakorlatilag véget ért a versenyünk, és nehéz volt motiváltan vezetni – ismerte be péntek este a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier. – Néhány napja ráadásul nem érzem jól magam, így pedig még kockázatosabb vezetni. A defekt és a betegség miatt a verseny feladására is gondoltam, de aztán folytattam.” 

Elfyn Evans csak úgy tarthatja életben vb esélyét, ha megelőzi Kalle Rovanperát, a finn versenyző azonban sokkal gyorsabb volt pénteken és 47 másodperc előnyre tett szert riválisa előtt, ami után a harmadik helyen álló walesi pilóta beismerte, hogy csapattársa hibájára is szükség lesz, ahhoz, hogy meg tudja előzni. 

“Kalle Rovanpera nagyon elhúzott, ezt a különbséget önerőből már nem lehet behozni – mondta péntek este Elfyn Evans. – Kalle pénteken nagyon jól vezetett, és a maximumot hozta ki abból, hogy elsőként indulva tisztább úton vezethetett. Remek munkát végzett, nem tudta tartani vele a tempót. Folytatjuk a csatát, és szeretnénk megelőzni Thierry Neuville-t.” 

Kalle Rovanpera elismerte, hogy valóban jobb helyzetben volt riválisainál, Elfyn Evansnél is, azonban tart a szombati naptól, amikor már neki is piszkos pályán kell vezetnie. 

“Pénteken nagyon nehezek voltak a körülmények, így jobb helyzetben voltam elsőként indulva, mint a többiek – mondta Kalle Rovanpera. – Szinte tökéletes napot zártunk. Nyilván jó lenne nyerni ilyen helyzetből, de szombaton én indulok utolsóként a Rally1-es versenyzők között, így piszkos pályán kell vezetnem, amitől mindig, így most is tartok. Éjszaka eső várható, ami miatt ismét nagy lehet a sár.” 

Az éjjel pedig valóban esett az eső, így a szombati négy osztrák és két német pálya komoly kihívást tartogathat.

Friss