2024. április 28. 20:37

KezdőlapWRCLászló Zoltán és Zsiros Gábor dobogón a Közép-Európa Rallyn, negyedik helyen a...

László Zoltán és Zsiros Gábor dobogón a Közép-Európa Rallyn, negyedik helyen a világbajnokságon

-

Nagyszerű eredményt ért el ismét László Zoltán és Zsiros Gábor, miután harmadik helyen zártak a WRC Masters Cup értékelésében a Közép-Európa Rallyn. 

A Szardínia Rally után a Közép-Európa Rallyn tért vissza László Zoltán és Zsiros Gábor a WRC Masters Cup mezőnyébe. 

A Topp-Cars Rally Team Skodájával induló párosnak összesen hét riválissal kellett megküzdeni, no meg a változatos időjárás okozta nehézségekkel. 

László Zoltánék pénteken ugyan egy alkalommal kicsúsztak, de a napot így is sikerült a harmadik helyen zárniuk. Ezt a helyezést másnap rögtön az első szakaszon el is veszítették a japán Osamu Fukunagával szemben, azonban a nap második szakaszán baleset miatt kiesett a szintén skodás rivális, így Lászlóék ismét a harmadik helyre léptek, amit sikerült egészen a vasárnap délutáni célig megőrizni. László Zoltánék saját maguknak még nehézzé tették az utolsó napot, mivel rosszul választva gumit, vizes abroncsokat vittek magukkal vasárnap reggel, ami ellenére sikerült teljesíteni a pályákat. 

A német, cseh, és osztrák versenyen Armin Kremer nyert Johannes Keferböck és Lászuló Zoltán előtt, a kategóriában öten értek célba.

A Közép-Európa Rallyn szerzett harmadik helyezéssel a bajnokság negyedik helyére léptek László Zoltánék, a bajnoki címet megszerző spanyol Alexander Villanueva, a korábbi Európa-bajnok német Armin Kremer és az osztrák Johannes Keferböck mögött. 

A Japán Rallyn a magyar kettős már nem indul, azonban a spanyol Miguel Diaz-Aboitiz igen, így az év végi negyedik hely még nem biztos Lászlóék számára.

Friss