2024. április 27. 22:14

KezdőlapWRCMikkelsen nyerte a 2023-as WRC2-es bajnokságot, Greensmith hibázott a Közép-Európa Rally Power...

Mikkelsen nyerte a 2023-as WRC2-es bajnokságot, Greensmith hibázott a Közép-Európa Rally Power Stage szakaszán!

-

Andreas Mikkelsen az idei WRC2-es bajnok, miután Gus Greensmith nem tudott élni a lehetőséggel, hibázott a Közép-Európa Rally Power Stage szakaszán. Mikkelsen 2021 után lett ismét világbajnok a WRC második kategóriájában. 

Szavakat is nehéz találni arra, hogy mennyi drámai fordulat történt a WRC2-ben a Közép-Európa Rallyn. És még a záró szakaszra is maradt fordulat! 

A záró szakasz előtt Gus Greensmith Nicolas Ciamin, Erik Cais és Kajetan Kajetanowicz mögött a negyedik helyet foglalta el, így amennyiben, ha pontot szerzett volna még a záró szakaszon, akkor hiába nyerte volna meg a Power Stage-et Andreas Mikkelsen, a bajnokságban Greensmith állt volna az élre. 

A brit versenyző azonban hibázott a záró szakaszon, megforgott, így nem tudott bónusz pontot szerezni, és mivel Andreas Mikkelsen a leggyorsabb volt a szakaszon, azonos pontszámmal áll a két Toksport WRT versenyző a bajnokságban. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Mivel Mikkelsen három győzelmet is szerzett idén Greensmith kettőjével szemben, ráadásul a brit versenyzőnek véget ért a szezonja a WRC új versenyén, a Japán rally eredményétől függetlenül 2021 után ismét megnyerte a WRC2-es bajnokságot! 

Friss