2024. április 28. 14:31

KezdőlapWRCA Hyundai kihozta a hétvégéből a maximumot - Japánban a bajnoki második...

A Hyundai kihozta a hétvégéből a maximumot – Japánban a bajnoki második hely a tét

-

A Közép-Európa Rallyn a maximumot nyújtotta a Hyundai és Neuville azzal, hogy a belga mindössze egyetlen pontot veszített az utolsó gyorsaságin, és ezzel életben tartotta esélyeit az évvégi második helyre.

„Nagyon boldog vagyok; megkönnyebbülés volt, hogy célba értem! Kihívásokkal teli, kemény hétvége volt. Összességében nagyon jó munkát végeztünk; jó volt az összhang és a sebességünk, ami igazán kifizetődött, és a vége felé már jobban tudtam élvezni a rallyt – különösen, amikor a tapadási viszonyok kicsit stabilabbá váltak. Köszönöm mindenkinek – igazi csapatmunka volt ez a hétvége, és megcsináltuk. Szardínia óta keményen hajtottunk egy újabb győzelemért, és ez a sok dobogós helyezés ellenére nem jött össze. Itt nyerni a sok belga szurkoló és a család előtt természetesen nagyszerű – nagy öröm ez a pillanat. Büszkék lehetünk arra, amit elértünk, és most már várjuk az év utolsó versenyét, és az újabb győzelemre koncentrálunk” – mondta Neuville a szeonban elért második győzelme után.

A belga a győzelemmel és a Power Stage-en elért második helyével 29 pontot gyűjtött, ezzel szorossá tette a bajnoki második helyért zajló csatát. Neuvillenek 184 pontja van, ez mindössze hét ponttal kevesebb, mint Evans 191 pontja, így Japánban vélhetően nem csak a két pilóta, hanem a két csapat is megküzd majd a bajnokság második helyéért. Matematikailag még Tanak is esélyes, ő 162 pontos.

Neuville
foto: Hyundai Motorsport GmbH

„Általánosságban jó rally volt. Két éve nem vettem részt ilyen versenyen, úgyhogy belevetettem magam a mélyvízbe! Minden egyes kör más volt az időjárás és a körülmények szempontjából, így rengeteget kellett tanulni. Helyenként jó tempót mentem – például a második leggyorsabb voltam a 11. szakaszon -, de a tapasztalatom nem volt elég ahhoz, hogy már az első kilométeren alkalmazkodjak az autóhoz. Szeretnék nagy köszönetet mondani a csapatnak, nagyszerű szezon volt. Jó volt beülni az autóba a szezon közepén, és vállalni ezt a kihívást; úgy gondolom, ez egy jó pozíció, amire innen tovább lehet építeni. Elégedett vagyok az elvégzett munkával, nagyjából ott voltam, ahol papíron elvártam, hogy legyek a naptár számomra legnehezebb versenyén” – összegzett Suninen aki Japánban már nem segíthet a csapatnak, mert a szezonzárón Sordo ül a harmadik i20-ba.

Suninen
foto: Hyundai Motorsport GmbH

„Ez egy nagyszerű érzés. Először is gratulálok Kalle Rovanperä-nek, aki ma megszerezte második bajnoki címét. Ez egy lenyűgöző szezon volt tőle és a Toyota Gazoo Racingtől; egyértelműen ők a mérce, és ők szolgálnak inspirációként ahhoz, amit mi is szeretnénk csinálni. Ami minket illet, ez egy nagyon jó rally volt. Új esemény volt, és mindenki rengeteg energiát fektetett a felkészülésbe. A gyárunkból nagyon sokan csatlakoztak hozzánk a hétvégi hazai versenyen, valamint a Hyundai Motor Europe, a Hyundai Motor Deutschland és a Hyundai Motor Manufacturing Czech munkatársai is. Fantasztikus volt, hogy itt voltak, és hogy megoszthattuk velük ezt a pillanatot; ez egy olyan pillanat, amely megalapozhatja azt a győztes kultúrát, amelyre szükségünk van a következőkben. Egyelőre gratulálunk Thierrynek és Martijnnak a győzelemhez. Nem hibáztak egy nagyon nehéz hétvégén. Teemu újabb tapasztalatokat tudott gyűjteni nagyon különböző körülmények között, és ez egy jó lehetőség volt számunkra, hogy lássuk a fejlődését, miközben meghatározzuk a következő lépéseinket” – mondta Cyrill Abiteboul csapatfőnök, aki talán szándékosan kerülte a két és fél hét múlva sorra kerülő szezonzárót, ahol idén utoljára bizonyíthatják, hogy képesek csatázni a Toyotával.

Neuville-ABiteboul-Suninen
foto: Hyundai Motorsport GmbH

 

Friss