2024. április 28. 16:02

KezdőlapWRCA Toyota főnöknek nem elég a két bajnoki cím, többet akar

A Toyota főnöknek nem elég a két bajnoki cím, többet akar

-

Ahogy megszoktuk, a csapat első embere, Akio Toyoda, a WRC futamok után nyílt levelet ír a csapatnak. Most is így tett, de a dícséret mellett komoly elvárásokat is megfogalmazott: azt szeretné, hogy Japánban a csapat elfoglalja a dobogó mindhárom fokát.

Így szól a teljes levél:

„Kalle, Jonne, gratulálunk a második egymást követő versenyzői és navigátori bajnoki címhez! A legfiatalabb címvédő bajnokként Kalle úgy tűnt, hogy a szezon első felében kissé küszködött. De folyamatosan gyűjtötte a pontokat, és a szezon közepétől elkezdte vezetni a pilóták tabelláját, megmutatva nekünk, milyen egy erős bajnok. Egy dolgot azonban még nem sikerült elérnie. Ez pedig az, hogy velem együtt álljon a dobogóra. Alig várom már, hogy Japánban ez megtörténjen.

Toyota
foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Elfynnek is nagyon köszönöm az agresszív vezetését és azt, hogy a végéig nem adta fel. Lenyűgöző volt a versenyzése a győzelem iránti erős vágyával. A 2023-as szezonnak még nincs vége. Elfyn és Scott tavaly Japánban kihagyott valamit. Remélem, idén begyűjtik, és a következő hónapban a dobogóra állhatok.

És tulajdonképpen a csapat még valamit kihagyott. Seb és Vincent tavaly megmutatta nekünk a Japán Rallyn nyújtott erős teljesítményét, de ez nem vezetett eredményre. Remélem, hogy idén szerencséjük lesz. És persze azt is szeretném, ha Takamoto és Aaron a tavalyi év után Japánban is a dobogón állna, és esetleg még magasabb helyről nézne le rám. Sajnos nem lehetséges, hogy mind a négy legénység a dobogóra álljon, mivel csak hatan férnek fel, így nagyon remélem, hogy a három legénységünk bármelyikével együtt ünnepelhetek. Biztos vagyok benne, hogy Jari-Matti és csapata valóra fogja váltani!”

Toyota
foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Friss