2024. április 28. 21:24

KezdőlapWRCMika Hakkinen és Sébastien Loeb is gratulált Rovanpera második vb címéhez

Mika Hakkinen és Sébastien Loeb is gratulált Rovanpera második vb címéhez

-

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen a Közép-Európa Rally második helyezésével megszerezte a második rally világbajnoki címet, amihez a kétszeres F1-es világbajnok, Mika Hakkinen és a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb is gratulált. 

Kalle Rovanpera 23 évesen minden idők legfiatalabb kétszeres rally világbajnoka lett, miután a Közép-Európa Rallyn második helyen zárt Jonne Halttunen navigálásával. A verseny után sorban gratuláltak a motorsport valamelyik szakágában korábban vb címet elért versenyzők. 

A kétszeres F1-es világbajnok Mika Hakkinen az X-en gratulált újra osztva tavalyi bejegyzését, de hozzátéve, hogy “Gratulálok Kalle Rovanpera ismét! Kétszeres WRC bajnok mindössze 23 évesen, wow!” 

A kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb annyit írt, hogy “Szép volt Kalle Rovanpera és Jonne!” 

Az idei vb címért folytatott csatában Rovanpera legnagyobb riválisa, Elfyn Evans ugyancsak gratulált csapattársának. 

“Nagy gratuláció Kalle Rovanperának és Jonne Halttunennek. Nagyon megérdemeltétek a vb címet egy erős szezon végén. Most várjuk a Japán Rallyt, hogy együtt érjünk el szép eredményt a Toyota hazai versenyén.” 

A nyolcszoros rally világbajnok Sébastien Ogier szerint nem a 2023-as cím az utolsó Rovanpera és Halttunen számára.

„Gratulálok Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen – írta az X-en Ogier. – Több, mint megérdemelt a vb cím egy erős szezon után. Biztos vagyok benne, hogy nem ez az utolsó vb cím.”

Friss