2024. április 29. 07:43

KezdőlapWRCA csalódott Evans szerint Rovanpera nagyon megérdemelte a vb címet

A csalódott Evans szerint Rovanpera nagyon megérdemelte a vb címet

-

2020 és 2021 után ismét alulmaradt a vb címért folytatott csatában Elfyn Evans, így érthetően csalódott, de elismerte Kalle Rovanpera elképesztő tehetségét. 

“Természetesen csalódott vagyok, hogy nem sikerült megszerezni a vb címet – mondta Elfyn Evans a Közép-Európa Rally után. – Már régóta csak matematikai esélyünk volt, de ez nem enyhíti a csalódást. Gratulálok Kalle Rovanperának és Jonne Halttunennek, nagyon megérdemelték a vb címet! Hihetetlen szezonjuk volt, mely során, amikor lehetőségük volt, mindig maximális pontot szereztek.” 

“Kalle hatalmas tehetséggel rendelkezik, úgy tűnik, csak jó dolgot tud csinálni az autóban, és nagyon jó a vezetési stílusa. Kalle és Jonne között igen jó a közös munka is. Úgy dolgoznak nagyon keményen, hogy folyamatosan élvezik is amit tesznek. Kétségtelen, hogy nagyon jó versenyzők. Biztos vagyok benne, hogy a következő években is nagyon nehéz lesz őket legyőzni. Szeretnénk fejlődni mi is a jövőben, és szeretnénk megnehezíteni a dolgukat.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Elfyn Evans 2020-ban és 2021-ben Sébastien Ogier legfőbb kihívója volt a vb címért folytatott csatában, azonban mindkétszer a francia versenyző került ki győztesen. 

A walesi toyotásnak pedig a Japán Rallyn komoly csatát kell vívnia a második helyért is, mivel Thierry Neuville csak hét ponttal követi a bajnokságban, míg Ott Tanak 29 pontos hátránnyal a harmadik. 

Friss