2024. április 29. 09:54

KezdőlapWRCHalttunen: Kalle Rovanperával az idei bajnokságban még tovább fejlődtünk

Halttunen: Kalle Rovanperával az idei bajnokságban még tovább fejlődtünk

-

Jonne Halttunen Kalle Rovanpera mellett idén megszerezte második vb címét, a finn navigátor pedig a Közép-Európa Rally után elárulta, a 23 éves Rovanpera és ő is tovább fejlődött az idei szezon során.

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen idén mindössze egy versenyen esett ki a WRC eddigi 12 versenye során, igaz ez pont hazai, finn versenyükön történt, azonban a többi versenyen nyújtott teljesítménnyel idén is megszerezték a vb címet.

“Igyekeztünk minden versenyen a legjobban szerepelni, azonban minden versenyt lehetetlen tökéletesen teljesíteni – mondta Jonne Halttunen a Közép-Európa Rally után. – Azt hiszem, idén sikerült mindkettőnknek fejlődni. Kalle szeretne minden versenyen nyerni, egyszerűen után veszíteni. Ugyanakkor a korábbiakkal ellentétben már nem kell nyugtatnom. Saját maga is le tud nyugodni, ha arra van szükség. Nagyon sokat fejlődött tavaly óta a különböző helyzetek kezelése terén. Jelenleg nagyon jól tudunk együtt dolgozni, miközben mindketten a saját feladatunkra koncentrálunk.”

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Halttunen arra számított, hogy csak Japánban dől el a vb cím sorsa, így megkönnyebbült a WRC új versenye végén.

“Ez a szezon sok stresszt tartogatott, ezért megkönnyebbülés, hogy már a szezonzáró előtt sikerült megszerezni a vb címet. Idén sokkal nagyobb verseny folyt a vb címért, mint tavaly. Az első négy verseny nagyon kiegyensúlyozott csatát hozott, csak ezt követően tudtunk egyre nagyobb előnyre szert tenni.”

Friss